Vansbro Triathlon

Vansbro Triathlon

Lördag 2 juli 2016

Anmälan

Anmälan öppnar 1 oktober och görs via Svenska Triathlonförbundets hemsida:

Tävlingsklass 

Motionsklass 

 

Start

Start och målgång på Vansbrosimningens tävlingsarena. SM genomförs med en seniorklass för dam/herr och därefter åldersklasser. Motionsklassen har ej åldersklasser. Starttider för tävlingsklassen är kl. 11.00 för damer och 11.30 för herrar. Motionsklassen startar ca 13:00.

Om loppet

Vansbro Triathlon är en av Sveriges högst rankade triathlontävlingar på medeldistans bland triathleter. Distansen körs på sträckorna 1,9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning med start och målgång på Vansbrosimningens arena. Det är en snabb bana där eliten går i mål på strax över 4 timmar. Bankaraktären gör att tävlingen passar perfekt som instegstävling till triathlon. Tävlingen är byggd av triatleter från intresseorganisationen Triathlon Sweden, Clas Björling, 100% Sund,  Monark/Bianchi, Dalregementets IF Triathlon och Vansbrosimningen.

Sveriges gladaste triathlon

Första loppet genomfördes 2011 och målet är att erbjuda Sveriges mest eftertraktade och kärleksfulla tävling där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är äran av att vinna, triathlonpremiären, träning, test av utrustning, plojutmaning eller början till en ny konditionskarriär. Stor vikt läggs på att nära och kära som står och hejar ska ha det bra och att den tävlande ska få ta emot deras jubel många gånger under tävlingen.

I deltagaravgiften ingår

Medalj till alla som genomför loppet

Varmdusch på målområdet

Mat serveras i mattältet för deltagare