fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbro Triathlon publiktips

Vansbro Triathlon lägger stor vikt på att nära och kära som står och hejar ska ha det bra och att den tävlande ska få ta emot deras jubel många gånger under tävlingen. I år är dryga 1000 deltagare anmälda, vilket är en ökning från förra årets 800 deltagare.

Distansen är 1,9 km simning, 90 km cykel och 2,1 km löpning. Banan är snabb och eliten går i mål på strax över 4 timmar. Bankaraktären passar perfekt som instegtävling till triathlon!

Målet för Vansbro Triathlon är att erbjuda Sveriges mest eftertraktade och kärleksfulla tävling där alla från elit till motionär når sina mål oavsett om det är äran av att vinna, triathlonpremiären, träning, test av utrustning, plojutmaning eller början till en ny konditionskarriär.

Hoppas du får en trevlig upplevelse, som deltagare eller publik!


Start

Elit kl. 12.00
Motion kl. 12.15

Simning

Simmomentet är 1,9 km och simmas i Västerdalälven. Första kilometern simmas medströms och avslutas motströms i Vansbrosimningens bana. Elitledet startar först med de som siktar på en sluttid under 04:15 h (herr) och 04:45 h (dam). Syftet är att de tävlande som vill ska kunna ha bra koll på varandra i jakten på titeln och prispengarna.

Efter elitledet sker rullande start för de som tror sig simma mellan 20-25 min, därefter 25-30, 30-35, 35-40 och 40+, dvs. självseedning på land för en odramatisk simstart. När hela tävlingsklassen har startat är det dags för motionsklassen att göra samma sak och starta årets Vansbro Triathlon.

Cykel

Nytt för i år är att banan går ut och in över hängbron som korsar Västerdalälven. Banan går vidare mot Dala-Järna och svänger sedan höger mot Högosta, fram till en vändpunkt och tillbaka. Två varv körs med varvning inne vid Bilprovningen/Monark. När du återvänder efter ditt andra varv cyklar du samma väg tillbaka som du körde ut, dvs. över hängbron. Banan är väldigt vacker, platt och snabb!

Löpning

Löpbanan är också den ny för i år. Den har blivit mer rak och snabbare. Löparna springer inne i centrala Vansbro och efter älvpromenaden som följer simbanan, det finns flera bra publikplatser.

Vansbro Triathlon

Publiktips

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Följ deltagarna via liverapportering.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Se starten från Vansbrosimningens arena.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Följ simmarna från start längs älvpromenaden till vändpunkten och tillbaka mot arenan in för växling på arenan.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Se cyklisterna vid varvningen på Bilprovningen/Monark-området.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Se växlingen från cykel till löpning på arenan.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Se löparna i centrala Vansbro, längs älvpromenaden och varvning inne på arenan.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Ge deltagarna varma applåder när de går i mål på Vansbrosimningens arena – det har de gjort sig förtjänt av!