Vansbro Swimrun 5 juli 2018

 

Vansbro Swimrun i varierande terräng och klassiskt vatten

Vansbro Swimrun genomförs i en partävling (två tävlande) eller stafettlag (max sex tävlande). Tävlingsformen passar perfekt för arbetskamraterna eller kompisgänget som vill testa swimrun! Totalt mäter distansen 18,1 km fördelat på tre sträckor med löpning 15,1 km och tre sträckor simning totalt 3 km. Start och mål är på Vansbrosimningens arena alldeles vid Västerdalälvens strand. Löpningen är förlagd i varierad terräng, från myrmark till grus och asfalt. Simsträckorna är i Vansbrosimningens 3-kilometersbana. De två första simsträckorna simmas medströms och den avslutande sträckan simmas motströms.

Bankarta

 

Start

Start för par och stafettlag klockan 16.00 på Vansbrosimningens arena.


Vansbro Swimrun, både par- och stafettävling!

Partävling

I partävlingen deltar två personer (dam, herr och mix) och gör sim- och löpmomenten tillsammans. Vansbro Swimrun kan betraktas som medeldistans.

Läs mer


Vansbro Swimrun, både par- och stafettävling!

Stafett

I stafettmomentet genomför en tävlande var sin sträcka. Stafettlaget kan bestå av både herrar och damer med ett minimum om tre deltagare och max sex deltagare.

Läs mer


Anmälan

Onlineanmälan är öppen från 1 oktober 2017 till den 3 juli 2018. Anmälan kan göras på plats i mån av plats.

Till anmälan


Vansbro swimrun på klassisk mark

1950 satt Vansbroborna Einar Anselius och Mats Qvarfot vid badplatsen vid älven och funderade på hur de skulle göra propaganda för simning genom att simma en längre sträcka. Mats föreslog att de skulle starta vid Folkets park och simma till Plasket.
– Nej, för tusan, sa Einar, vi simmar under alla sex broarna. Och så blev det. Från 1950-talets propagandasim med tio deltagare lockar numera loppen i öppet vatten närmare 15 000. Nu tar vi nästa steg och både springer och simmar i klassisk Vansbrosimnings miljö!

Historik


I deltagaravgiften ingår

Startkit innehållande nummerlappar/västar, simmössor och tidtagningschip, vätskekontroller vid varje växlingsplats från löpning till simning och från simning till löpning, mat och underhållning, pris till de tre första lagen i respektive klass, medalj till samtliga fullföljande lag, fri parkering och en spännande upplevelse i Vansbros natur och Vansbrosimningens vatten!


  Anmälan  Partävling  Stafett  Deltagaravgifter  Resultat  Tävlingsregler