Vansbro Swimrun Stafett

Vansbrosimningen

Torsdag 5 juli 2018

Anmälan är öppen

Start

Klockan 16.00 på Vansbrosimningens arena.

Om tävlingen

Vansbro Swimrun stafett består av sex sträckor med tre delsträckor löpning och tre delsträckor simning. Start och mål sker på Vansbrosimningens arena. Växling sker på de traditionella startplatserna för Vansbrosimningens simlopp. Lagsammansättningen är fri, men laget minst bestå av tre deltagare och max innehålla sex deltagare. Utmana dina arbetskamrater, kompisgänget eller klubbkompisarna!

Anmälan

Onlineanmälan är öppen från 1 oktober 2017 till 4 juli 2018. Anmälan kan göras på plats den 5 juli i mån av plats. Åldersgränsen för deltagande i Vansbro Swimrun stafett är från det år man fyller 10 år för sträcka 3, 4 och 5, och 15 år för sträcka 1, 2 och 6.

Anmäl ett lag


Sträckor

Banan är sammanlagt 18.1 km lång och uppdelad i tre löpsträckor och tre simsträckor. Löpningen är totalt 15.1 km och simningen 3 km.

SträckorMomentDistans
Sträcka 1löpning6,7 km
Sträcka 2simning1,3 km
Sträcka 3löpning5,0 km
Sträcka 4simning0,8 km
Sträcka 5löpning3,4 km
Sträcka 6simning0,9 km + 75 m löp

Löpning

Löpsträckorna är förhållandevis flacka och går i varierande terräng allt ifrån kortare sträckor i obanad terräng till asfalterade vägar i centrala Vansbro med mycket publik som hejar fram löparna. Löpbanorna är markerade och skyltade.

Simning

Simsträckorna följer Vansbrosimningens 3-kilometersbana. Den första och andra simsträckan simmas medströms och den avslutande simsträckan motströms. Simsträckorna är väl markerade med vit banmarkering. Sista simsträckan avslutas med en kort löpspurt på ca 75 meter för målgång på Vansbrosimningens arena.

Säkerhet

Säkerheten på simsträckorna är i första hand den Restube som laget får låna (eller egen simboj) och ska ha med sig hela banan. Det finns också bevakning av simmarna från båtar och på bryggor, som normalt används under Vansbrosimningen.

Bankarta


I deltagaravgiften ingår

Startkit innehållande nummerlappar/västar, simmössor och tidtagningschip, vätskekontroller vid varje växlingsplats från löpning till simning och från simning till löpning, mat och underhållning, pris till de tre första lagen i respektive klass, medalj till samtliga fullföljande lag, fri parkering och en spännande upplevelse i Vansbros natur och Vansbrosimningens vatten


 Anmälan  Deltagaravgifter  Resultat   Tävlingsregler