Vansbro Swimrun Partävling

Vansbrosimningen

Torsdag 5 juli 2018

Anmälan är öppen

Start

Gemensam start klockan 16.00 på Vansbrosimningens arena.

Om tävlingen

Vansbro Swimrun partävling passar dig som vill testa tävlingsformen swimrun, men ändå vill ha lite krafter kvar när du går i mål. Laget består av två deltagare som genomför tävlingen tillsammans som ett par i klasserna dam, herr och mix. I jämförelse med många andra swimrunlopp kan Vansbro Swimrun betraktas som medeldistans. Start och mål sker på Vansbrosimningen arena.

Anmälan

Onlineanmälan är öppen från 1 oktober 2017 till 4 juli 2018. Anmälan kan göras på plats den 5 juli i mån av plats. 100 lag är taket för Vansbro Swimrun partävling. Åldersgräns för Vansbro Swimrun partävling är från det år du fyller 15 år.

Anmäl ett lag


Sträckor

Banan är sammanlagt 18.1 km lång och uppdelad i tre löpsträckor och tre simsträckor. Löpning 15.1 km och simning 3 km.

SträckorMomentDistans
Delsträcka 1löpning6,7 km
Delsträcka 2simning1,3 km
Delsträcka 3löpning5,0 km
Delsträcka 4simning0,8 km
Delsträcka 5löpning3,4 km
Delsträcka 6simning0,9 km + 75 m löp

Löpning

Löpsträckorna är förhållandevis flacka och går i varierande terräng allt ifrån kortare sträckor i obanad terräng till asfalterade vägar i centrala Vansbro med mycket publik som hejar fram löparna. Löpbanorna är markerade och skyltade.

Simning

Simsträckorna följer Vansbrosimningens 3-kilometersbana. Den första och andra simsträckan simmas medströms och den avslutande simsträckan motströms. Simsträckorna är markerade med vit banmarkering.

Säkerhet

Säkerheten på simsträckorna är i första hand den Restube som laget får låna (eller egen simboj) och ska ha med sig hela banan. Det finns också bevakning av simmarna från båtar och på bryggor, som normalt används vid Vansbrosimningen.

 Bankarta


I deltagaravgiften ingår

Startkit innehållande nummerlappar/västar, simmössor och tidtagningschip, vätskekontroller vid varje växlingsplats från löpning till simning och från simning till löpning, mat och underhållning, pris till de tre första lagen i respektive klass, medalj till samtliga fullföljande lag, fri parkering och en spännande upplevelse i Vansbros natur och Vansbrosimningens vatten


  Anmälan  Deltagaravgifter  Resultat  Tävlingsregler