fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vansbro 10K är fullbokat!

På tisdagseftermiddagen bokades den sista av 250 startplatser till Vansbrosimningens nya lopp: Vansbro 10K.
– Det känns naturligtvis jättekul att intresset är så stort för Vansbro 10K, säger Generalsekreterare Jan Palander. 

Sedan starten 1950 har 3000m varit standardsträcka för Vansbrosimningen. Sedan dess har evenemanget utökats med ett antal olika lopp och distanser och den 1 juli 2018 är det premiär för det senaste tillskottet: Vansbro 10K.

Vansbro 10K är ett helt nytt lopp med en distans på 10 000 meter, en av OS-sträckorna. Med start i Vanån och avslutning på den traditionella Vansbrosimningssträckan är upplägget en naturskön upplevelse för den äventyrslustande simmaren som söker en större utmaning.

Loppet testades i somras då ett 40-tal simmare tog sig an det 10km långa loppet men i sommar är det alltså officiell premiär.

– Banan som lades för testet av Vansbro 10K i som­ras kommer att vara oförändrad och tanken är att simmarna ska utmanas rejält på den nya sträckan. Vi vill utnyttja terrängen som finns och vi är mycket nöjda med att ha lyckats skapa en härlig och utmanande naturupplevelse för våra deltagare i Vanån och Västerdalälven, säger Jan Palander, Generalsekreterare på Vansbrosimningen. ­­­

På tisdagseftermiddagen bokades den sista startplatsen till loppet vilket innebär att 250 simmare kommer att delta i Vansbro 10K med start vid Flögforsen, 9km uppströms Vanån.

– Det känns naturligtvis jättekul att intresset är så stort för Vansbro 10K, avslutar Jan Palander.

Vansbroveckan 2018

30/6: Vansbro Triathlon

1/7: Vansbro 10K

5/7: Vansbro Swimrun

6/7: Vansbro Vattenprovet, Vansbro Halvsim, Vansbro Öppen Älv

7/7: Vansbrosimningen, Lilla Vansbrosimningen

8/7: Vansbro Kortsim, Vansbro Ungdomssim, Vansbro Tjejsim