fbpx
  • 25.7° Lufttemperatur
  • 19.3° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Vad är seedning och hur fungerar det?

Seedning är ett sätt att rangordna deltagare i förmodad skicklighet. I Vansbrosimningen fungerar det så här:

Vansbrosimningen, Vansbro Halvsim och Vansbro Tjejsim är de lopp som tillämpar seedning. I Vansbrosimningen finns åtta så kallade seedade startgrupper där startgrupp 1 och 2 är elitled, förutom godkänd tid krävs det även att du har tävlingslicens hos Svenska Simförbundet för att starta där. För att starta i de andra startgrupperna, 3-8, krävs det att du har simmat antingen Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv de senaste två åren, eller något av de godkända seedningsloppen, på en viss tid. Alla seedningstider- och lopp hittar du på http://vansbrosimningen.se/seedning

Inför Vansbrosimningen 2020 har vi valt att justera seedningstiderna rejält mot föregående år. Anledningen till detta är att vi vill utöka antalet deltagare i första elitledet och dela upp f.d. elitled 2 så att de bästa i f.d. elitled 2 istället får simma i elitled 1. Vår förhoppning är att detta ska bidra till en behagligare upplevelse för alla deltagare.

I Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim är det startgrupp 1 och 2 som är seedade startgrupper. Startgrupp 1 i respektive lopp är elitled, förutom godkänd tid krävs det även att du har tävlingslicens för att starta där. För att seeda dig i Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim krävs det att du simmat respektive lopp någon gång de senaste två åren.

Läs mer om startgrupperna i våra lopp här: http://vansbrosimningen.se/startgruppsguide/