Utrustning

TYR Sverige

TYR_Sverige

Utrustning för träning och tävling

När du tränar och tävlar i öppet vatten finns det många fördelar med att ha en våtdräkt. Våtdräkten skyddar mot kyla och ger dig flytkraft, vilket gör att du kommer att lättare klarar av att träna i öppet vatten inför Vansbrosimningen.

 

Våtdräkt

Det finns våtdräkter i ett flertal olika modeller och prisklasser – välj den som passar din plånbok och din ambition med simningen. Kom ihåg att du bör träna med våtdräkten innan du simmar Vansbrosimningen!


TYR SverigeBaddräkt & badbyxa

För träning i bassäng eller om temperaturen i öppet vatten är mer behagligt använder du med fördel en vanlig baddräkt/badbyxa vid din träning. Länkarna tar dig vidare till TYR Sveriges sortiment.

 Baddräkter & Badbyxor

 


Simtillbehör

glasögonSimglasögon

När du simmar i öppet vatten rekommenderar vi ett par något kraftigare simglasögon än de du använder i bassäng. Simglasögon är inte något som är ett krav men det kommer underlätta för dig när du både tränar och tävlar, du kan lättare navigera och undviker vatten i ögonen som kan vara irriterande.

 Simglasögon


badmössaBadmössa

När du tränar i öppet vatten rekommenderar vi att du använder en badmössa. Det gör att du inte kyls ner från huvudet och du syns bättre i vattnet. OBS! i Vansbrosimningens alla lopp är det obligatoriskt att använda den badmössa du får med ditt deltagarkuvert.

 Badmössor


handskar o mössaHandskar och mössa

Om du inte litar på den svenska sommaren eller om du vill träna utomhus i öppet vatten tidigt/sent på säsongen, då är det lämpligt att köpa ett par handskar och en neoprene-badmössa som du använder när du simmar i öppet vatten för att hålla värmen. Observera tävlingsreglerna i Vansbrosimningens lopp. Handskar och sockor utan simhud mellan fingrar och tår är tillåtna i motionstävlingen, däremot är det inte tillåtet för elit i Vansbrosimningen startgrupp 1-2, Vansbro Halvsim startgrupp 1 och Vansbro Tjejsim startgrupp 1 under normala förhållanden, läs mer om villkoren i tävlingsregler.

Handskar och mössa


dolmeUtrustning för träningen

Om du vill utnyttja din träningstid maximalt rekommenderar vi att du använder en del träningsutrustning såsom paddlar, dolme och bensparksplatta. Tränar du rätt med utrustningen kommer din simning att förbättras snabbare.

Läs mer