Utrustning för träningen

Vansbrosimningen

Maximera träningen!

Det behövs egentligen inte någon speciell utrustning för att simträna, men en varierad träning gör att det blir roligare och mer effektivt. Här ser du några av de simprylar som du kan fundera på att köpa för att göra det mesta av din simträning. Kom ihåg att du inte får använda den här utrustningen på tävlingar, bara under träningen.

 Utrustning TYR 


dolmeDolme/Pull Buouy

När du sätter dolmen mellan låren fokuseras din simning på överkroppens muskler och du kan med fördel använda paddlar (se nedan) tillsammans med dolmen för bästa möjliga styrketräning i vattnet.

 

 


paddarPaddlar

Paddlar används vid simträning för att träna styrka och kan även hjälpa dig att förbättra tekniken i själva simtaget. Det finns konturformade simpaddlar i många olika storlekar.


simplattaPlatta/Kick-Board

Känner du att du behöver träna din benspark mer specifikt, då passar det bra att ha en platta som du lägger armarna på när du simmar benspark.Simfenor_TYR
Simfenor

Fenor kan du använda både när du simmar vanligt och när du simmar benspark. De gör att du får upp en högre fart i vanliga simningen, och när du använder dem för bensparksträning kan du lättare bygga upp styrka i bål samtidigt som du tränar upp benmuskulaturen.


Snorkel_TYRSnorkel

Ett bra tips för att kunna fokusera på armtekniken är att använda snorkel under träningspassen.


FlytbojFlytboj

Ett bra hjälpmedel för att göra din simning så säker som möjligt i öppet vatten är att använda en upplåsbar säkerhetsboj som du sätter fast på dig när du simmar. Du syns betydligt lättare och du har även fack för nycklar och annat på bojen.