fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Utmaning som gnager

Vilken underbar helg det varit och vilken start på den här veckan! Helgen har spenderats på Mall of Scandinavia med sambons familj och sedan på Allt För Hälsan mässan där jag fick representera Vansbrosimningen vid En Svensk Klassikers monter. Hjälpte bland annat till med att klocka dem som ville göra en Mini Klassiker och dela ut medaljer till dem som klarade den. Stort grattis till er alla som genomförde den och jag hoppas att ni känner er ännu mer sugna på att genomföra En Svensk Klassiker nu. I och med detta så fick min träning strykas under helgen men istället fick min personliga utveckling sig en rejäl skjuts framåt.

Blogg

Utmaning under Allt För Hälsan på löpband, cykeltrainer, stakmaskin och crawlmaskin.

Kallgraderna smyger sig på igen och snökanonerna sprutar snö på flera håll i landet så vi snart kan börja åka skidor, både utför och slättförs. Längtan just nu efter att ställa sig i skidspåren igen kan nästan jämföras med när man som liten väntade på jultomten på julafton. Att äntligen få sina paket som man hade haft full koll på under granen så länge. Jag har gått och sneglat på mina skidor på ungefär samma sätt ett tag nu.

Även fast jag känner pressen på att prestera på skidorna i vinter så kan jag ändå inte låta bli att tänka på sommarens utmaning. Den liksom gnager i huvudet på mig vid sidan om planeringen för vinterns längdskidåkning. Måste verkligen sätta mig ner och få ihop ett bra upplägg för att vara väl förberedd på alla loppen som kommer. Triathlon är något helt nytt för mig och att då börja med en halvironmandistans känns som ett jättesteg. 1.9 km simning, 90 km cykel och 21 km löpning skrämmer mig lite. Swimrun då? Vilken utrustning behövs och hur kommer det kännas att simma med all den utrustningen? Springa 15 km och simma 3 km. Jag har ingen aning alls och just nu har jag liksom inte riktigt kommit igång med simträningen heller. Just nu springer jag, kör lite styrketräning och stakmaskin men måste verkligen få till allt det andra. På swimrun ska man simma i lag och där har jag i alla fall fått med mig min lillebror Nicklas. Är så glad att han vill haka på och tävla med mig. Jag vet hur hans inställning är och kommer vara, ”Äsch det är bara att göra det”. Så det är lite så jag sitter och tänker just nu. Det är bara att göra det och även kanske boka alla loppen så allt det här kan kännas mer på riktigt. Ingen återvändo då.

Veckans träningstips: Ostens magövning

Allt detta görs efter varandra, utan vila och som fyra varv så snabbt som möjligt.

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 10 situps med handslag på sidan av fötterna

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 12 fällknivar

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 20 sidostötar med viktskiva eller kettlebell, benen i luften och kroppen i ca 45 grader

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 100 bensparkar liggandes på rygg

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] 30 sek plankan

Om igen!

Christoffer Hansson