fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

TYR blir ny huvudsponsor

TYR Sverige blir ny partner till Vansbrosimningen. Företaget går in som huvudsponsor till Vansbrosimningens tävlingar under en treårsperiod.

Våra tävlingar har utvecklats mycket det senaste åren och vi ser fram emot att inleda ett samarbete med TYR. Deras kunskap och engagemang kommer att bidra i utvecklingen av vårt arrangemang. Det känns bra, säger Jan Palander, generalsekreterare för Vansbrosimningen.

Sedan starten 1985 har TYR varit i framkant när det kommer till tävlings-, fritidsbadkläder och accessoarer. TYR är ett starkt varumärke inom tävlingssimning, där t ex Michelle Coleman och ”Årets manlige simmare” Simon Sjödin simmar i TYR och i triathlon genom Lisa Nordén och Svenska Triathlonförbundet. TYR har ett brett utbud av produkter för simträning och tävling, och våtdräkterna med modeller som passar från amatör till proffs ökar i popularitet bland både motionärer och eliten.

Vi är glada över att vara tillbaka som huvudsponsor till Vansbrosimningen och märker att det finns ett kraftigt ökande intresse för våra våtdräkter och simprodukter bland motionssimmare vilket vi förstår med tanke på att eliten länge använt våra produkter framgångsrikt, säger Ola Strömberg, styrelseordförande TYR Sverige.

Vansbrosimningens tävlingar 2016 pågår 2 juli10 juli, med lopp i öppet vatten, triathlon, swimrun och cykel. Under första tävlingshelgen avgörs SM i triathlon, medeldistans, som följs av motionslopp på cykel, partävling och stafett i swimrun. Tävlingarna i öppet vatten är 810 juli och huvudloppet Vansbrosimningen 3000 meter simmas lördagen den 9 juli.

– Simning som motionsform har vuxit sig allt mer populär och genom samarbetet med Vansbrosimningen kommer vi att kunna göra det lättare för motionssimmare att både ta del av den bästa utrustningen för träning och tävling och även att få tips för sin träning från de bästa coacherna och simmarna, avslutar Ola Strömberg. 


vansbrosimningenLoppen 2016

Lördag 2 juli Vansbro Triathlon
Söndag 3 juli Vansbro Bianchi 120
Onsdag 6 juli Vansbro Swimrun
Fredag 8 juli Vansbro Halvsim
Fredag 8 juli Vansbro Öppen Älv
Lördag 9 juli Vansbrosimningen
Lördag 9 juli Lilla Vansbrosimningen
Söndag 10 juli Vansbro Tjejsim
Söndag 10 juli Vansbro Kortsim
Söndag 10 juli Vansbro Ungdomssim