fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tre veckor av resor avklarat!

En tuff månad bakom mig. Det blir ju aldrig som man tänkt sig. Ett underbart läger blev lite mer sjukdom och vila, ett löplopp i Holland blev inte så bra som jag ville och nu en LTÖ på detta och man är lite seg i kolan! Cirkulerade lite på cykeln idag och skall snart gå ner till ”Tre Sjukgymnaster” här i Falun för att få stötvåg på min höger häl. Alltid lite skadad…

BloggLTÖ tänkte jag berätta lite om. Jag tillhör 17:e Hemvärnsbataljonen och finns med i deras ledningspluton som ledningsstöd. Tyvärr får man inte ta bilder hur som helst under dessa övningar. Övningen tog plats i Enköping och är en väldigt stor och påkostad apparat för att vi i ledningen skall få träna på strid eller fördröjningsstrategier.

Under ett antal veckor reser Hemvärnsbataljoner från hela landet dit och tränar. Alla är inte där samtidigt, men det är ca tio bataljoner igång samtidigt. Vi var alltså dit vecka 5 tillsammans med bland andra Gävleborg.
Vad gör man då i en bataljonsstab? Ja, man simmar inte, cyklar inte och springer inte speciellt mycket. Man äter en del, sover ganska lite och sedan ser man till att soldaterna i kompanierna får en ärlig chans att göra sitt jobb, att försvara oss – folket… men i den meningen att soldaterna skyddar viktiga objekt i samhället. Vi tränar även på att fördröja striden, alltså hålla fienden på ett ok avstånd så vi hinner få in försvarsmakten. Vi samverkar med kommuner, myndigheter, media och folket för att skapa ett skydd mot en yttre fiende.

Blogg

Detta är fantastisk kul att bryta av idrotten med. Jag gick genom en frivilligorganisation, Lottakåren. Därefter gjorde jag en GU-F och en Ledningsstödsutbildning. Sedan skrivs ett avtal med hemvärnet och vipps är man lite samhällsnyttig. Dessutom får jag tävla för försvarsmakten på detta sätt. Så, det har absolut med idrott att göra- om man vill!

Vansbrosimningen