fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Träningsläger före Skid-VM

Idag finns det många som ordnar och håller i träningsläger. Bland triathleter är det populärt att åka med Apollo till Playitas och Fuerte Ventura. Jag har tänkt åka dit många gånger, men det blir alltid något annat. Mallorca är som ett andra hem för mig. Jag vet inte hur många gånger jag cyklat på den underbara lilla spanska ön, och jag blir aldrig besviken. Jag har även sett Benicassim med JoFre Sport, som ligger på spanska fastlandet. En vinter spenderade jag två veckor i Nerja, också på spanska fastlandet, men det var inte så bra.

Så satt jag då och funderade över detta med läger inför våren 2015. Det är ju inte nödvändigt, men nog är det skönt att lämna kylan och få fokusera på träning istället för jobb. Till en början funderade jag på mars och april, då jag verkligen inte vill missa Skid-VM i Falun. Jag har sett fram emot Skid-VM, men nu när det börjar närma sig så inser jag att Lugnet, sportanläggningen i Falun, verkligen kommer bli otillgängligt för oss andra träningsnarkomaner under ett par, tre veckor i februari. Dessutom jobbar jag på Lugnet (Falu Simsällskap) och det kommer inte gå att ha några simskolor på ca tre veckor… så då det blir naturligt att åka just under Skid-VM.

Åsa1-kopia

Då började letande efter bra flygbiljetter och boende. Jag valde mellan Fuerte Ventura, Mallorca och Stellenbosch. Det blev Stellenbosch i Sydafrika.

Löptur

Jag har varit i Stellenbosch två gånger tidigare, tack vare Jenni Stenerhag som är duktig cyklist. Det är en fantastisk plats med bra människor och det brukar alltid finnas människor att träna med. Tyska landslaget i triathlon brukar vara där under perioder och våra svenska friidrottare lägger ofta läger där.

Utomhusbassäng

Förutom underbar natur och värme finns supergoda viner. Vi svenskar är uppskattade i Sydafrika bland vingårdarna då vi köper in mycket vin till Sverige från Sydafrika.

Njut

Så får jag ju inte glömma maten!! Och hur billigt det är… ja, det är helt enkelt underbart att träna i Stellenbosch!
 
annerstedt_bloggbyline