fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Träning som ger resultat!

All simträning jag lagt ner sedan jag tog beslutet att köra hela Vansbroveckan i sommar börjar verkligen ge resultat. Tycker jag själv i alla fall med tanke på hur långt jag klarade av att crawla tidigare. Eller snarare hur kort jag orkade crawla. Ungefär en längd, 25 meter, klarade jag av innan jag var helt slut på luft. Var tvungen att helt stanna och hyperventilera för att sedan endast klara halva 25:an nästa längd. Var då tvungen att simma bröstsim för att få luft igen för att återigen kunna nå fram till kakelplattorna. Så fick jag hålla på. Nu idag efter ca 22 timmar crawlträning i bassängen klarar jag 1500 meter distansfart i ett moment utan att behöva vila. Då har jag också kört olika distanser innan som insim, 2×100 meter distansfart, 3×100 meter högfart etc. Så tror faktiskt jag redan idag skulle klara 3000 m crawl och den känslan är otroligt skön.

Även fast jag vet att jag har ca 18 timmar kvar tills jag kan säga till mig själv och till andra att jag verkligen hanterar och kan simma crawl. Målet är alltså att få ihop över 40 timmar crawlträning. Jag vet att det finns mycket kvar att jobba på vad gäller tekniken men har trots allt 2 månader kvar till den första tävlingen, Vansbro Triathlon så tror jag kommer klara mitt delmål. Det är bara löpningen och cyklingen som jag behöver trappa upp några steg nu. Vad ni än gör, ge inte upp! Det är de jag vill ha ut med det här blogginlägget att hur svårt det än kan kännas till en början så kommer ni lära er med tiden. Våga ta hjälp av någon tränare eller klubb. Träna på så hoppas jag vi kommer ses på något av alla loppen under Vansbroveckan.

Blogg

På bilden från min Instagram syns jag och @gnistans (Johan Andersson) simma ikapp på en av våra sista distanser från helgens sim-pass i Maserhallen.

Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)