fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tomas Viker blir ny Generalsekreterare för Vansbrosimningen

Tomas Viker, nuvarande klubbchef för Falu SS, blir ny Generalsekreterare för Vansbrosimningen.

– Det känns som jag kommer hem, säger Tomas Viker.

I november meddelade Jan Palander att han ska sluta som Generalsekreterare för Vansbrosimningen efter sommarens evenemang. Rekryteringen satte igång och nu är det klart att Tomas Viker kommer att ta över stafettpinnen.

– Det känns så klart väldigt bra och spännande, säger Tomas Viker.

Tomas är uppväxt i Mariestad men hans pappa härstammade från Vansbro och som barn tillbringade han många somrar på orten hos farmor och farfar. Idag bor han med sin familj i Borlänge och kommer närmast från Falu Simsällskap där han arbetat som klubbchef de senaste fem åren.

– Innan jag började hos Falu SS var jag sportchef för Triathlonförbundet och arbetade inför och med OS 2008 och 2012. Jag tycker om evenemang, det är en rolig arbetsform och jag tror jag kommer kunna bidra till att utveckla helhetsupplevelsen, både på väg till och på plats i Vansbro, säger Tomas.

Rekryteringen av ny Generalsekreterare har styrelsen för Vansbrosimningen/Vansbro AIK Simklubb ansvarat för och nu när det är klart konstaterar ordförande Olle Emanuelsson att styrelsen är nöjd.

– Tomas har en bra bakgrund inom föreningslivet, en känsla för evenemanget och dessutom en koppling till orten. En sådan här rekrytering är aldrig lätt men jag känner mig väldigt nöjd med Tomas som ny Generalsekreterare för Vansbrosimningen, säger Olle Emanuelsson.

Tomas simmade Vansbrosimningen första gången när han var 12 år och har mer eller mindre växt upp med loppet. 12 Vansbrosimningar och ett Vansbro 10K senare ska han nu axla rollen som Generalsekreterare. Tomas börjar arbeta i Vansbro i juni och tillträder som ansvarig i augusti.

– Trots att jag aldrig bott i Vansbro så har jag en koppling hit och det känns faktiskt som jag kommer hem, avslutar Tomas Viker.