fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tips inför Home Edition

Den 4 juli är dagen som Vansbrosimningen skulle gått av stapeln och vi vet att många kommer genomföra sitt Home Edition-lopp då. Här kommer några tips och trix för dig som ska simma!

Använd våtdräkt och safety bouy

Genom att använda våtdräkt får du bättre flytkraft i vattnet och håller dessutom värmen bättre än om du simmar utan. Använder du en safety buoy syns du bra i vattnet.

Hos Outdoorexperten hittar du både våtdräkt och safety buoy. Till Outdoorexperten >

Simma aldrig ensam

Av säkerhetsskäl är det alltid bra att vara fler när man simmar, det är dessutom mycket roligare! Har du ingen som kan/vill simma med dig, ta med någon som kan hålla uppsikt över dig i vattnet, gärna från en båt.

Simma i kända vatten nära land

Välj en sjö/vattendrag där du simmat förut så att du vet hur det ser ut med t.ex. stenar under ytan. Simma dessutom nära land så att du snabbt kan ta dig in till kanten om du behöver.

Så här kan du mäta upp din simsträcka

Vi har fått en del frågor kring hur man kan mäta sin simsträcka, så här gör Vansbrosimningens generalsekreterare Tomas Viker:

”Jag brukar inför mina öppet vatten-pass använda mig av kartfunktionen på www.eniro.se

1) Ange i sökrutan den plats du önskar simma på.

2) Zooma in med +knappen så mycket det går.

3) Nere i högra hörnet finns sex kvadrater. Svep över dem med muspekaren och välj den som heter ”Rita och mät”.

4) Klicka på mät.

5) Markera sedan genom att klicka dig fram över den simbana du tänkt simma. Avsluta din bana med ett dubbelklick och då får fram den totala sträckan.

Lycka till!
/Tomas”