fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tips från tidigare deltagare

Om man aldrig har deltagit i Vansbrosimningens lopp tidigare vill man gärna veta vad man ska tänka på och hur man ska förbereda sig inför sitt lopp. Vi frågade tidigare deltagare i Vansbrosimningen vad de hade velat veta innan de simmade Vansbrosimningen första gången. Här kommer några tips!

Innan jag simmade första gången hade jag velat…

”…förstå hur viktigt det är med en våtdräkt som är anpassad för just din kropp. Jag lånade en och det blev en tung simning och skavsår i nacken.”

”…veta hur det kan se ut när man startar längre bak i Vansbrosimningen så man får en känsla av hur det är när folk simmar om och över varandra. Det var läskigt första gången. Eller hur viktigt det är att delta i seedningslopp om du är en van simmare, det kan bli trögt att starta längst bak omgiven endast av bröstsimmare.”

”…veta att nummerlappsutlämningen låg på ett annat ställe än själva starten.”

”…veta att man kan få lite panikkänslor när man går i iskallt vatten. Det är kanske självklart men det blir väldigt uppenbart när man simmar.”

”…veta att det inte är så jobbigt för en motionär.”

”…veta att det är en bit att gå till starten, så börja röra på dig i god tid.”

”…veta att det kommer kännas kallt till en början men med en bra våtdräkt och om man bara fortsätter simma blir det snart varmt igen.”

”…veta att man ska vara i god tid. Det behövs för uthämtning av nummerlapp och att parkera men främst för att hinna njuta av folkfesten.”

”…veta att man ska träna på att simma i hav eller sjö för att veta hur det känns!”

”…veta att det är så roligt att simma i öppet vatten!”

”…veta att det är så fantastiskt som det är (då hade jag startat för många år sedan)!”