fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tillsammans för #ettskräpomdagen!

Ett skräp om dagen

Agnes Bondesson från Supermiljöbloggen.

Agnes Bondesson arbetar för Supermiljöbloggen, en av Sverige största miljöbloggar. Det är en ideell blogg med över 30 000 följare på Facebook. Förra sommaren startades en kampanj med hashtagen #ettskräpomdagen. Kampanjen har fått stor spridning hos både allmänhet, näringsliv och politiker. Nu senast uppmärksammade både miljöminister Åsa Romson och Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent, kampanjen. Som deltagare i Tjejklassikern 2016 fick hon idén om att tillsammans med klassikerloppen trycka lite extra på hur viktigt det är att faktiskt hålla Sverige (och världen) fritt från skräp i naturen.

– Jag vill utmana alla deltagare att plocka #ettskräpomdagen. Tillsammans kan vi hjälpas åt att hålla rent, säger Agnes.

Vansbrosimningen är ett Miljömärkt Event sedan 2012. Närmare 40 000 besöker Vansbro under tävlingsdagarna, vilket medför påfrestningar för en liten ort som till vardags har ca 2500 invånare. Tillsammans kan vi se till att hålla Vansbro rent genom att sortera skräp på anvisade platser på och i anslutning till arenan!

Vansbrosimningen