fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

TeamWEdream- ett annorlunda integrationsprojekt

Anna Larsson har sedan 2014 genomfört en rad olika integrationsprojekt, det senaste ”teamWEdream” är kanske lite utöver det vanliga. Projektet går ut på att Anna och Kristina Kamstedt ska genomföra En Svensk Klassiker tillsammans med Mohammad Abazeed och Hisham Bonni, två nyanlända män från Syrien.

Första utmaningen var Vasaloppet. Mohammad genomförde de klassiska 9 milen på tiden 8 timmar och 34 minuter, värt att tillägga är att han stod på skidor och snö för första gången den 6 januari och då tog det 1 timme att köra 1 km. I helgen genomfördes del två i klassikern, Vätternrundan och snart är det dags att välkomna dem till Vansbrosimningen.

Anna Larsson berättar mer om projektet:

– Vi har nu bildat ett dreamteam, teamWEdream bestående av två nyanlända syriska män, två svenska kvinnor som är engagerade i Hylte Sport & Event och ett stort team runt omkring. Tillsammans ska vi genomföra En Svensk Klassiker och började med Vasaloppet den 6 mars.
Det här kommer bli en spännande resa att följa, stora utmaningar, svett och massa träningstillfällen. Ett integrationsprojekt, ett välkomnande, ett sätt att lära sig språket, ett sätt att ta tillvara nyanländas begåvningar och talanger. Hisham och Mohammad kan bli förebilder och inge hopp.
Välkommen till Sverige. En Svensk Klassiker.

Vad känner ni inför Vansbrosimningen? Hur mycket har ni tränat/förberett er?

– Vi ser fram emot Vansbrosimningen och ska få hjälp av en simmare med träningen.

Har du något tips/råd om någon skulle vilja starta ett liknande projekt?

– Vi har som i ett led i denna satsning valt att satsa på teamWEdream ” Lilla Klassikern”. ”Lilla Klassikern” ska genomföras i augusti och förutsättningen är att alla kan vara med. Detta integrationsprojekt ser vi som ett fantastiskt sätt att jobba med integration och har fått väldigt mycket uppmärksamhet i form av att många blir inspirerande, både nyanlända och svenskar. Vi vill gärna vara goda ambassadörer och inspiratörer i att starta liknande projekt. Vi kan glädjande meddela att vi har fått mellan 5-6 förfrågningar gällande föreläsningar och vi har redan haft två, en i Tranemo och en för arbetsförmedlingen Halland. Vi åker gärna ut och förmedlar vårt budskap, avslutar Anna.