fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tävlingen rullar vidare

Jag var lite rädd att den här tävlingen från mitt tidigare blogginlägg skulle bli för jobbig efter ledighetens alla godsaker. Eftersom jag bestämde mig för att inte äta något socker alls, ingen skräpmat och ingen gluten så trodde jag det skulle bli alldeles för svårt. Dessutom fortsätta träna precis som vanligt på det också. Men det har faktiskt gått otroligt bra. Har inte ätit någon skräpmat alls. Inget socker och inte heller gluten. Jag mår prima efter att jag hållit mig borta från allt skräp i snart en och en halv vecka. Sockerdarret och sockersuget är nu helt borta. Det försvann på fem dagar ungefär. På det här så har jag även beslutat att ha en 24-timmars fasta en gång i veckan på ett rullande schema om 3 dagar.

BloggAlltså veckan när jag började så fastade jag på måndagen. Veckan efter den som denna vecka fastar jag på tisdagen och sedan veckan därpå kommer fastan vara på onsdagen. Sedan börjar det hela om igen. Allt för att kroppen inte ska vänja sig vid något mönster som hela tiden faller in samma dag varje vecka. Ungefär som man bör lägga upp träningen. Så stor variation i träningen som möjligt för att kroppen inte ska vänja sig. Till exempel att du inte ska springa en och samma runda hela tiden utan springa olika rundor för att kroppen inte ska kunna vänja sig vid en och samma sträcka. Som intervaller blandade med lugnare långpass osv. Jag hoppar även över ett par frukostar i veckan och kör då endast en slät kopp kaffe med lite kallpressad kokosolja i. Allt för att hålla nere insulinnivåerna så mycket jag bara kan. Känner på så vis inte av samma trötthet under dagen. Risken för att hamna liggandes i soffan direkt efter jobbet blir då också minimal. Allt detta tack vare bättre kosthållning, ett dygn helt utan mat och att hoppa över någon frukost i veckan.

Som jag skrev så mår jag otroligt bra men det bästa av allt är att jag sover så mycket bättre. Mina problem med att somna på kvällarna är helt borta. Blir trött redan vid 22-tiden nu och har absolut inga problem att somna runt den tiden. Under ledigheten med allt sockerintag och annat gott så tog det flera timmar för mig att somna. Även fast jag då för min del tränade ganska hårt. Det här har verkligen förändrat min syn på att äta mycket bättre och på något vis har jag fått för mig att träningen ger något mer. Kan också ha att göra med att jag är så bestämd på att tappa mina överflödiga kilon för att bli snabbare i både löpning och i spåret på längdskidorna. Nästan en liten placebo-effekt kanske men om det är så, tackar jag bara för den.

Finns massvis av info gällande fastans alla fördelar på internet och om varför vi bör hoppa över frukosten ibland. Bara söka rätt på det och läsa på om ämnet. En av mina favoriter som jag gillar att lyssna till och läsa om är Jonas Colting. En stor inspirationskälla. Man får ibland kanske ta honom med en nypa salt. Men han har inspirerat mig och då tror jag nog han kan inspirera många fler. Har man varit världsbäst flera gånger i triathlon så kan man nog sin sak. En annan som också inspirerar och lär mig massor är kostdoktorn.

Följ min träning och bli inspirerad på min Instagram och träningsdagbok!

Christoffer Hansson