fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tappa inte hoppet!

Jag är nog inte ensam om att tycka att vädret just nu suger. Längdskidslopp efter längdskidslopp ställs in och just nu känns Vasaloppet långt borta. I alla fall med tanke på vädret. På flera håll i landet knackar nästan våren på dörren medan det i norra delarna fortfarande finns vinter kvar. Flera av oss har verkligen inte haft vädret på vår sida men det finns såklart massvis med alternativa träningspass att köra inför det långa loppet mellan Sälen och Mora. Längdskidor är såklart att föredra men när snön verkligen inte finns så gäller det att göra så gott man kan. Dra i stakmaskinen, köra roddmaskin, springa och köra något styrkepass! Nu låter jag bara negativ kanske, men det är så svårt att hålla humöret på topp när vädret är så kasst. Tycker verkligen synd om oss som ska eller håller på att göra En Svensk Klassiker. Men hoppet lämnar oss aldrig så självklart kommer det bli åka av snart! 😉

BloggJag själv hade turen att bli bjuden upp till Sälen av släktingar i helgen som var. Kändes nästan som vi kom iväg på ett mindre skidläger. Hade bestämt mig för att köra några längre pass efter vasaloppsspåret men efter allt regnande även där uppe så fick vi hålla oss uppe på Hemfjället där fina och fungerande spår fortfarande fanns. Fick ihop ca 45 tunga kilometrar och det är jag sjukt nöjd över. Införskaffade även nya skidor med den nya skintec-tekniken. Kan säga att dem funkade superbra i det blöta regnförhållandet. Kan jag varmt rekommendera till oss prylnördiga motionärer haha!

Annars har det blivit något mer skidor för min del de senaste veckorna. Paddlarna och dolmen har fått vila ett tag. Men snart ska det simmas på igen på allvar. Jag har några distanser kvar att göra innan mina crawl-tag sitter. Det är verkligen kanonbra att tillhöra en klubb där man tränar gemensamt. Man kan passa på att snegla på alla andra duktiga simmare runt om plus att man ibland blir tillsagd när man gör något fel. Tackar verkligen allihop för det. Kör hårt allihop och träna på. Ingenting är omöjligt!

Christoffer Hansson
[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)