fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Tankar och tips inför jul

BloggVi är inne i decembermånad och mycket snart är det julafton. Mycket av det goda och mysiga som det bjuds på men även all denna julstress kan lätt få en att hoppa över viktiga träningspass som kanske borde ha avverkats. Som barmark inför vinterns eller vårens alla äventyr. Hur gör man då för att hinna med allt? Jag försöker ha som mål att göra något varje dag. Även fast jag kanske inte har tid med mer än 15 min så är det såklart mer än ingenting alls. Hinner jag inte träna ett längre pass så försöker jag planera för att köra ca 15 min som en rutin tillsammans med tandborstningen. Ett kortare men hårt och intensivt pass. Om tandborstningen tar 2 min eller totalt 17 min med en kort träning kan inte skada så mycket. Det borde vi ändå kunna ta oss tid till. Sen skadar det såklart inte att ha en återhämtningsdag här och där. Gör oss nog bara gott att ibland få koppla bort allt och bara njuta lite. Speciellt med allt julmys som finns runt om oss nu. Jultiden tycker jag är till för att lägga lite extra tid på nära och kära så då bryr jag mig inte så mycket om något pass stryks här eller där.

Men man kan alltid försöka hålla sig till schemat. Får inte jag träna på ett par dagar och då samtidigt äter en massa god mat så kan jag lätt känna mig galen. Överskottsenergi upp över öronen och då finns det bara en lösning till det, att röra på sig! Men man umgås ju också under tiden man tränar och det tycker jag är himla trevligt. Att köra ett längre pass i prattempo vilken gren man än tränar är ju ett sätt att umgås så det rekommenderar jag starkt till allihop. Speciellt nu i dessa mörkare tider då det kan ta rätt hårt på pannbenet under dom längre passen. Kanske att man lägger löpintervallerna inomhus på löpbandet under vintersäsongen. Under mörkare tider tycker i alla fall jag att det är roligare att träna med en massa folk runt om en. Ungefär som det brukar se ut på gymmet, simbassängen eller varför inte vid skidanläggningen där folk snurrar varv på varv för att samla mil i kroppen.

Blogg

Rex och Birk synar önskelistan.

Något som jag tycker har varit jobbigt i år är att få ihop en vettig önskelista. Min önskelista har liksom sprungit iväg vad gäller budget. Det är inte längre några billiga grejer jag kommer på. Kalsonger var kanske det billigaste jag la till på min lista. Annars såg den ut som nedan.

1. Triathloncykel

2. Triathlondräkt (Hel)

3. Swimrun-våtdräkt

4. Löpskor till swimrun

5. Simpaket med utrustning (dolme, paddlar m.m)
 
 
Ja, ni ser själva att det sprang iväg rätt så fort och det är bara det här med 2016 års utmaningar som snurrar i huvudet och då skriver man väl vad man önskar sig av tomten. Sedan hoppas jag ändå på dom där nya kalsongerna som man nästan får varje år för dem är så tråkiga att handla själv. Märker även nu i skrivande stund att min utmaning till sommaren inte blir någon billig vecka att genomföra haha! Men det kommer vara värt det!

Intervalltips inför julledigheten

• 10 x 1,30 min intervaller på löpband. Fart mellan 13-15km/h. Joggvila 1 min.

• 10 x 1 min stakintervaller. Motstånd 7. 1 min lugn stakvila. Kör hårt och ha det så mysigt!

En riktigt God Jul!

 

Christoffer Hansson