fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Sundstabadet certifierat av Vansbrosimningen

Sundstabadet i Karlstad erbjuder nu, av Vansbrosimningen, certifierade crawlkurser.

– Vi är jättestolta, säger Sundstabadets verksamhetschef, Stephan Hammar, i en intervju med SVT.

Klicka här för att se reportaget i SVT.

Som den första kommunala badanläggningen har Sundstabadet i Karlstad certifierats för sina crawlkurser av Vansbrosimningen. Målet med certifieringen är att uppmuntra simanläggningen att arbeta strukturerat och långsiktigt med sina crawlkurser.

– Vi vill uppmuntra landets simanläggningar att skapa en struktur och utmana sina badgäster att ta nästa steg i sin utveckling. Genom att erbjuda en certifiering av crawlkurser skapar vi en win-win situation där Vansbrosimningens varumärke kan spridas och samtidigt användas för att sätta fokus på simning som en av de bästa motionsformerna som finns, säger Tomas Viker, generalsekreterare Vansbrosimningen.

Certifieringen är en kvalitetssäkring av simanläggningens kursupplägg och visar att det finns ett brett utbud av crawlkurser på olika nivåer, god tillgång till bassängutrymme samt välutbildade ledare.

– Vi på Vansbrosimningen vill slå ett extra slag för simning som en skonsam och nyttig motionsform. Genom att lära fler att behärska crawltekniken utökas möjligheten att bedriva en varierad och lustfylld motionsaktivitet i vatten. I förlängningen hoppas vi även att fler motionssimmare ska våga ta steget och upptäcka tjusningen med att simma i öppet vatten med himlen som tak, säger Tomas Viker.

Tomas Viker från Vansbrosimningen, Stephan Hammar och Håkan Dahlgren från Sundstabadet.

Tomas Viker, Vansbrosimningen med Stephan Hammar och Håkan Dahlgren från Sundstabadet.

Är er anläggning också intresserad av att certifiera er?

Kontakta Tomas Viker, tomas.viker@vansbrosimningen.se för mer information.