fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Solig start på simmarhelgen

Anton Björck Teuscher från Simklubben S02 hade chansen att bli meste segrare i Vansbro Halvsim efter segrar både 2013 och 2014. Lägg dessutom till ett imponerande banrekord från förra året på 16.28. Björck Teuscher tog ledningen direkt och gav aldrig konkurrenterna någon chans. Trotts en solklar seger så var han ganska långt ifrån rekordtiden och simmade i mål på 18.21. Det var en nöjd segrare som gav en kort intervju direkt på målbryggan och konstaterade att det varit ett behagligt lopp i varmt vatten och att allt gått lätt och fint. Desto mer spännande blev kampen om andra platsen där nyblivna guldmedaljören i lag VM i triathlon, Annie Thorén från Motala Simsällskap gav Jesper Holmdahl från S77 Stenungsund en riktig fight där den senare tillslut gick segrande ur striden med tiden 19.42, 4 sekunder före Annie Thorén. Annie blev därmed bästa dam i tävlingen och laddar nu vidare för start i Vansbrosimningen 3000 meter imorgon.

Många passade på att påbörja eller avsluta sin Halvklassiker i Vansbro denna soliga och framförallt varma dag med en temperatur på runt 28 grader mitt på eftermiddagen. Vattentemperaturen låg på runt 18 grader.

Mellan kl 16.30-17.30 gick den individuella starten i Vansbro Öppen Älv som i år slog deltagarrekord med 1049 anmälda deltagare. Ingen vinnare koras i Öppen Älv men först att sätta handen på plattan var Anders Olsson, en av Sveriges främsta paralympier som även är anmäld till morgondagens lopp:

– ”Jag ska ju simma imorgon så jag tänkte provsimma.” berättade han efter målgång.

Förbundskapten i öppet vatten simning, Mikael Rosén som vunnit Vansbrosimningen tre gånger tidigare testade för första gången Öppen Älv. Med sig hade han ”Gubben i lådan”, artisten Daniel Adams Ray som även simmade förra året. Han passade på att dela med sig av sin målsättning med simning som alla borde ta till sig: ”Att ha kul!”

Dagens resultat