fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

”Sluta utmana mig själv kommer jag aldrig göra!”

Blogg

Foto:Privat

Christoffer Hansson bloggar för Vansbrosimningen och är även en flitig Instagramanvändare (livsstilmedhansson), kanske har du sett honom i ditt flöde? vad det verkar, ständigt sittandes på en cykel eller med våtdräkten på. Men Christoffer har ändå något alldeles speciellt att träna inför.

Sommarens utmaning(ar) är att genomföra alla lopp han får under Vansbroveckan. Det betyder: Vansbro Triathlon, Vansbro Bianchi 120, Vansbro Swimrun partävling, Vansbro Halvsim, Vansbro Öppen Älv, Vansbrosimningen samt Vansbro Kortsim.

Christoffer berättade tidigare i tidningen Aqua att han har genomfört En Svensk Klassiker tre gånger, inklusive en Superklassiker och när Vansbrosimningen hörde av sig och undrade om han ville testa fler lopp så var han snabb på att anta utmaningen.

– Jag svarade ja innan jag han tänka efter!

Med en vecka kvar till första tävlingen Vansbro Triathlon, hur går det då med uppladdningen?

– Det går bra. Lite tappad motivation dem senaste veckorna men tror det mer är nervositeten som kryper sig på då det nu är nära till Vansbroveckan. Jag har tränat väldigt mycket, mer än jag någonsin gjort. Höjt dosen och försökt tränat mellan 6-10 timmar per vecka. Både simning, cykel och löpning.

Är det något utav loppen som du ser mest fram emot eller som du är mest nervös inför? 

– Jag ser mest fram emot att köra Vansbro Swimrun med min lillebror Nicklas. Jag är mest nervös inför Vansbro Triathlon då det blir min första triathlon någonsin och det på halvironman-distans. Det som rullar runt i huvudet är hur jag ska orka springa de sista 21 kilometrarna.

Som en relativt van Vansbrosimmare så undrar vi förstås om Christoffer har något råd till den som ska simma Vansbrosimningen för första gången?

– Ja och det är att testa att simma öppet vatten i våtdräkten några gånger innan för det är en stor skillnad mot att simma i en bassäng.

 Vem är din största supporter? 

– Det är min sambo Ida och hela min familjen som hjälper och stöttar massor. Självklart tycker dem att jag är knäpp som gör detta men det får de gärna tycka för sluta utmana mig själv kommer jag aldrig göra!

Sambon Ida kommer naturligtvis att finnas på plats och heja fram Christoffer i sommar.

– Jag hoppas såklart att många som kanske läst bloggen här på Vansbrosimningen hejar fram mig. Även de som kanske följer mig på Instagram.

Om du fick önska vad skulle Vansbrosimningens speakers säga när du kommer i mål i huvudloppet på lördagen?

– Jättesvårt att säga, att ens bli uppropad av speakern skulle vara riktigt kul men kanske att jag då bara har 1 km simning kvar av min Vansbrovecka!

Sist men inte minst frågar vi Christoffer om han har något motto? Det visar sig vara ett klassiskt Gunde citat:

– Självklart, att ”ingenting är omöjligt!”