fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Slutet på triathlonkarriären?

2015 var tänkt som sista säsongen för mig på den internationella arenan i triathlon. Efter kraschen på SM i Västerås så ville jag verkligen inte lägga av. Det var som att något uppenbarades för mig. Jag vill bestämma själv när jag är klar med idrottandet. Det är verkligen inte kul när en skada eller sjukdom bestämmer över ens liv!

Blogg

Stift i tummen som gick av. Var gipsad i 7 veckor – ingen simning under den tiden alltså!

Blogg

Fick en inre lårkaka, helt sjukt, men min Yingfadräkt höll! Jag hade svårt med träningen i ca 1 månad, stelheten var svår.


Innan jag visste att allt skulle gå åt pipan på SM, hade jag en Europacup i Istanbul inbokad, där både Lisa Nordén och Amanda Bolin skulle tävla. Dessutom skulle Mikael Sahlberg, Ludvig Fleetwood, Oskar Djärv och Emil Dansk tävla på herrsidan. Det skulle bli en fin tävling att avsluta med, speciellt när Lisa hade en mycket god chans att vinna.

Det var en platt och lätt bana, vädret var fint och allt kändes ganska bra. Tävlingarna jag kört före hade gjort så min fart började komma. Jag hoppades på att komma upp ur vattnet med Amanda och det gjorde jag. Amanda är stark på cykeln, så jag visste att om jag fick sitta med henne på cykelmomentet skulle det bli en bra tävling. Men tyvärr ville inte sadelstolpen vara på sin plats. Sakta började min sits att sjunka… Jag bara skrattade och funderade på vad jag skulle göra. Shit, vad det brände i mina lår… Det var ju stört omöjligt att sitta på ramen och cykla! Tävlingen var en sprint (750 m-20 km-5 km) så det var inte så enkelt att stanna och fixa. Jag hade ju inga verktyg heller, det var mest bara att ta sig igenom och ganska snart hade jag släppt Amanda. (Detta kommer troligtvis aldrig hända igen – carbon paste.)

Löpningen blev en intressant upplevelse då lårmusklerna var, ja, ni får testa någon gång, haha, så förstår ni. Men väl i mål kändes det lite som ”okej, det är vad det är och jag får se om det blir ytterligare en internationell tävling innan säsongen är slut”. Formen var i alla fall på uppåtgående.

Blogg

Lisa vann dessutom och Amanda slutade på en 7:e plats. På herrsidan gjorde Fleetwood ett superfint lopp och strax bakom honom kom Sahlberg som också var nöjd. Det var en väldigt trevlig resa. Det är inte vanligt att jag får så roligt sällskap när jag är ute och tävlar.

Det blev sedan en till internationell tävling denna säsong, i Sydkorea och Military World Games, men inte i elitklassen.

Men att lägga av efter denna säsong är inte något alternativ, man skall inte lägga av bara för att lägga av!

Ser fram emot lite vinterträning nu! Bygga styrka och uthållighet inför 2016!

Vansbrosimningen