fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Sitic och Annerstedt vinnare i Vansbrosimningen

Det blev en Kroatisk segrare i herrklassen av årets Vansbrosimning genom Ivan Sitic, KD Split på tiden 30:02:05.

Herrklassen var en kamp under hela loppet mellan Sitic och förra årets vinnare Simon Wanna, Karlstads Simsällskap och Anton Björck-Teuscher, Simklubben S02  som låg som ett pärlband efter varandra. Simon Wanna såg riktigt stark ut och drog klungan i ett hiskeligt tempo under större delen av loppet. Gårdagens Halvsims vinnare Björck-Teuscher tvingades släppa strax innan Grönalidsbron. Sista metrarna innan mål var det omöjligt att avgöra vem som skulle vinna men Sitic hade den bästa målgången. Simon Wanna blev tillslut tvåa på 30:02.6 och Björck-Teuscher trea på 30:16.7.

Det var en glad vinnare i målet:

– Det var hårt. Jag har aldrig simmat ett lopp i en våtdräkt, det var första gången för mig, berättade Sitic och passade även på att tacka Wanna och Björck-Teuscher för ett bra race.

Åsa Annerstedt, Falu SS och Annie Thorén, Motala Simsällskap bjöd på ännu ett rafflande lopp i damklassen. Tillslut blev det en spurtstrid och Annerstedt var starkast även idag och vann på 34:50:02 före Thorén på 34:54:07.

– Sjukt kul! Idag var det min dag, jag hade både taktik och full koll, sa en mycket glad Åsa Annerstedt.

Det blev även en spurtstrid om tredjeplatsen mellan Malin Jonsson, Jönköpings Simsällskap  och Angela Fox, Simklubben Ran där tillslut Jonsson knep tredje platsen på 35:17:01.

Herrarnas PARA-sims klass vanns av järnmannen från Hagfors, Anders Olsson på 44:47. Damernas PARA-sim vanns av Jennie Ekström, Varabygdens Simsällskap på 1:19:47.

Texten uppdateras.