fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Sista turen, sedan ny aktivitet

Sista vinterdagarnaJa då var definitivt sista skidturen avklarad. Förstår inte riktigt varför jag klamrar mig fast vid en vinteraktivitet när det är nästan helt brungrönt omkring mig. Bara få små smutsiga snöhögar kvar. Har fått med mig en nygammal träningskompis – så det har blivit kul att åka skidor. Sällskap gör att mycket blir enklare och roligare, även om man kör i olika tempo så ses man i spåret och vid fikat.

Efter min påsk-resa söder över så är det dags att komma igång med landsvägscyklingen. Även om det är kallt och blåsigt. Vill inte gå under smeknamnet ”solskenscyklist”! När jag deltog i ”Spin of Hope” i helgen lyckades jag inte få en fullbokad cykel – så jag fick köra tre 1-timmespass själv. Tänkte då – hur ska man orka längre turer utomhus. Men det är sådan skillnad – ute händer något. Man ser olika vyer, man har trafik runt omkring. Man närmar sig saker och man lägger olika tankar och saker bakom sig. Milen ökar på mätaren, även om man tycker det är lite trögt i början. Brukar försöka få in ärenden på min racer. Återlämna lånade saker (inte för stora och tunga) för att ta sig ut och komma iväg. Inte alltid motivationen är på topp!

Tur att man cyklar på brukscykeln till och från jobbet så kroppen vet lite vad som komma skall. Har anmält mig till fler cykellopp än tidigare och framförallt längre lopp. 2-dagars och 3-dagars, för att verkligen komma ut och att ha flera mål. Behöver en liten piska ibland. Går inte att slarva med träningen inför ett 57-milslopp i grupp. Då sinkar man gruppen för mycket och känner sig som en bromskloss. Utan gruppen skulle man inte klara ett så långt lopp. Där är gemenskapen viktig, man stöttar varandra och hjälps åt vid punkteringar och annat som kan inträffa.. Tur att det finns en lastbil som kör runt packningen inför övernattningen – för vi kör tack och lov inte 57 mil i sträck.

Sedan var det löpningen jag skulle vilja komma igång med – men känner att cyklingen måste prioriteras. Kan inte ta med mig cykeln till påsk så löparskorna får packas ner. Brukar springa runt sjön Alster, 7,3 km – det är en bra början. Vi får hoppas på bra väder – i annat fall finns det ett litet gym på 5:e våningen på hotellet. Bara att ställa klockan och se till att man får träningen gjord på morgonen.

Mycket gång blir det när vi besöker städer, då får bilen vila i parkeringsgaraget.

 
Mariana Borkowski