fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Sista-minuten-tips!

Nu är det riktigt nära! Kom förberedd, kolla in våra sista-minuten-tips!

1. Kom i tid!

Både till Vansbro och starten. Att stressa innan start brukar aldrig vara positivt. Se till att hämta ut ditt startbevis i god tid så du slipper bli stressad, Vi rekommenderar att vara på plats senast 2 timmar före din start.

2. Värm upp!

Se till att vara ordentligt uppvärmd innan starten går. Värm gärna på egen hand innan den gemensamma uppvärmningen med Friskis & Svettis alldeles före start. Drick måttligt innan, fyll på efter! Dryck finns efter målgång.

3. Ta det lugnt i starten!

Aldrig har ”simma lugnt!” passat så bra som i starten för Vansbrosimningen. Låt kroppen vänja sig vid vattentemperaturen innan du börjar med din simning. Tänk på att andas lugnt.

4. Hjälp under loppet!

Kramp? Hjälp med våtdräkt? Säg till våra funktionärer som finns utmed banan, de hjälper till med stort som smått! I 3000 och 1500-metersloppen finns i bryggsektioner i Vanån och en hel brygga i Västerdalälven 1000-3000 metersloppen.

5. Njut av loppet!

Passa på att njut av upplevelsen kring hela evenemanget och all publik som hejar!


Kom ihåg!

vansbrosimningen[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Handduk och sköna skor att gå till starten i!

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] ”Kläder efter väder”, solskyddsfaktor rekommenderas för varma och soliga dagar!

[wp-svg-icons icon=”checkmark” wrap=”i”] Lägg inga värdesaker i klädpåsen, lämna in på bagage- och värdesaksinlämning på Turistbyrån (kostnadsfritt).


Se också filmerna om

Så går loppet till

Säkerhetsansvarige informerar: Simma säkert

Trafikansvarige informerar: Att anlända till Vansbro