fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Sista minuten tips inför ditt lopp

Att komma väl förberedd till ett lopp är a och o. Så innan det är dags att ta sig an Vanån och Västerdalälven i något av våra lopp så kommer här en lista med saker som kan vara bra att veta.

✔ Testsimma med våtdräkt innan! Ta med en vän som kan hålla ett öga på dig.

✔ Det är enklast att ta på sig våtdräkten när man är varm och torr. Att kavla upp ärmar och ben samt ha strumpor på sig är ytterligare två knep som kan göra det lättare att komma i dräkten.

✔ Värm upp ordentligt före start, det är det bästa sättet för att undvika kramp. Se till att du håller dig varm på väg till start och innan du kliver i vattnet.

✔ Undvik överintag av vätska innan start. Det finns en vätskebrygga utmed loppet med både varm och kall dryck.

✔ Årets simmarhelg ser ut att bli solig och varm så glöm inte solskyddet! Solen reflekteras i vattnet så kom ihåg att framförallt smörja in ansiktet och läpparna.

✔ Undvik immiga simglasögon genom att skölja ansiktet med vatten innan du sätter på dig dem. Ett annat tips är att investera i en immspray som är ett mycket effektivt sätt att undvika immiga glas.

✔ Tänk även på att köpa simglasögon är utvecklade för simning i öppet vatten, de är betydligt större än dem för bassängsimning.

✔ Skavsår är aldrig roligt att få så glöm inte skavsårsskydd. En del simmare smörjer in armhålor och bröstvårtor för att inte få skavsår. Ett annat tips är att tejpa bröstvårtorna för att undvika skav. Smörj även in nacken med vaselin för att undvika skav från ”kardborrfliken” på våtdräkten.

✔ Innan du går i vattnet kan du ta upp en näve sand. Gnugga sedan in sanden i handflatorna, fingertopparna och händernas utsidor. Sandsmörjningen gör att händernas och fingrarnas blodcirkulationen ökar.

✔ När det väl är dags se till att slappna av när du simmar, visa hänsyn till dina medsimmare och framför allt, ha roligt!

Läs vår utrustningsguide här