fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simning är en stor del av mitt liv

Jag heter Peter Rotstam, är 44 år och kommer från Hässelby, som ligger 2 mil utanför Stockholm. Jag simmade mitt första Vansbrosim för 17 år sedan. Hade bestämt mig för att göra En Svensk Klassiker. Gjorde väl som de flesta gör, hyr, lånar eller letar fram någon gammal våtdräkt längst in i förrådet, för mig blev det förrådet. Året efter blev det en ny klassiker, samma dräkt och samma resultat, simmade strax över timmen och var väl nöjd med det. Efter tio klassiker och med samma resultat var det dags att ta tag i simningen på allvar. Eftersom att jag har två barn som simmar i Järfälla simsällskap blev det naturligt att jag tog kontakt med deras Mastergrupp. Något som jag är glad över idag. Nu upptäckte jag tjusningen med simning på allvar och det sociala blev en sporre när träningspassen ligger vid midnatt. Resultatet kom direkt och Vansbrosimningen blev nu sommarens höjdpunkt.

Simningen har nu blivit en stor del av mitt liv, öppet vatten är det jag brinner mest för. Har också kört ett par IronMan lopp. Är en skaplig cyklist, men på löpningen finns det en del att önska.

Jag jobbar på Sveriges största gymkedja. Är träningsansvarig och instruktör på en av anläggningarna. Att få jobba med träning är för mig en stor förmån och något jag värdesätter högt. Nästa stora utmaning hoppas jag blir att simma över Gibraltarsundet. Det är planerat till augusti 2015. Det blir en härlig utmaning och något jag ser fram emot.

En annan utmaning av en helt annan sort blir att blogga för Vansbrosimningen. Fantastiskt kul att få den möjligheten. Mycket av det jag kommer att skriva om blir simning i öppet vatten, swimrun och om mastersimningen. Tre saker som växer så det knakar.

 

Peter_bloggbyline