fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simmare i fokus: Simon Wanna

Simon Wanna, Karlstad SS återkommer till Vansbrosimningen för tredje gången i år. 2014 slutade det med en femte plats och förra året blev det en historiskt delad första plats med Anton Björck-Teuscher. Kanske är det äntligen dags för Simon att ensam få kliva högst upp på prispallen, på lördag vet vi svaret. Simon berättar om säsongen:

– Jag är nöjd över min säsong hittills. Inga skador eller onödiga förkylningar. Jag känner att jag är i god form och har simmat bra på de tävlingar jag gjort i bassäng under säsongen. Mina målsättningar håller jag lite för mig själv och tillsammans med min coach, då känns dom viktigare och mer seriösa.

Hur går dina tankar kring Vansbrosimningen? 

– Gällande Vansbrosimningen så är jag taggad på att komma tillbaka, det är alltid roligt. Jag tränar för fullt och försöker hitta rätt känsla i vattnet och mentalt. Jag kommer ladda upp med att simma 1500 m frisim på SM-veckan i Norrköping innan det bär av mot Vansbro. Jag går alltid in i alla tävlingar med inställningen att vinna, annars känns det onödigt för mig att ställa upp, även om man vissa gånger till och med kan vara nöjdare med en sämre placering.

Har du något roligt minne från Vansbrosimningen som du skulle vilja dela med dig av?

– Mitt roligaste minne från Vansbrosimningen är nog från två år tillbaka då jag fick se så mycket folk vara supertaggade på att simma, trots kylan. Det är alltid inspirerande med folk som är positiva oavsett vad.