fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simmare i fokus: Anton Björck- Teuscher

Anton Björck- Teuscher är ett inte allt för obekant namn i Vansbrosimningen. Simmarhelgen 2015 talar sitt tydliga språk. Tre starter resulterade i tre segrar varav segern i Vansbrosimningen blev historisk då den delades med Simon Wanna. Att Anton kommer att simma snabbt i Vansbro i helgen det vet vi redan, frågan är snarare hur snabbt:

– Målet för årets Vansbrosim är samma som tidigare år, att gå för vinst!, berättar Anton.

Hur har säsongen varit hittills?

– Har tränat på bra och simmat diverse olika bassängtävlingar för att ha en tävlingsvana och se hur träningen ger resultat. Hittills har jag simmat en öppet vatten tävling, Runn Open Water i Falun (vinst i herrklassen. Red. Anm.) och jag kommer att simma Jönköping Open Water och 1500 m i bassäng på SM i Norrköping innan jag åker upp till Vansbro. Målet med den här säsongen är att försvara de titlar och placeringar jag tog förra säsongen.

Hur går dina tankar kring Vansbrosimningen?

– Jag är just nu uppe i toppningen och börjar känna hur kroppen känns lättare och starkare för varje dag som går, så uppladdningen går enligt planering.

Har du något speciellt minne från Vansbrosimningen som du skulle vilja dela med dig av?

– Ett minne jag inte kan glömma är första gången jag vann Vansbrosimningen, hur jag simmade i mål och äntligen tog den första segern. Helt klart en obeskrivlig känsla!