fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simmare i fokus: Annie Thorén

Glädjen gick inte att ta miste på när Annie Thorén tog sin första seger i Vansbro Tjejsim 2015 efter flera andra platser. Annie är en av Vansbrosimningens ambassadörer och i år är hon anmäld till Vansbro Triathlon, Vansbro Halvsim, Vansbrosimningen och Vansbro Tjejsim. Det ser ut att bli en fullspäckad sommar för simmerskan från Motala, för ett tag sen avslöjades det även att hon är Viasats expertkommentator för triathlon under OS i Rio.

Hur har säsongen varit hittills? 

Vansbrosimningen

Annie Thorén, Foto: Mickan Palmqvist

– Säsongen har varit bra!

Vad har du för mål med årets simmarhelg?

– Oj, det var en bra fråga. Jag har inga direkta mål då jag alltid tycker det är svårt att hålla koll på vilka som ställer upp eller ej. Men resultat i höjd med förra året vore riktigt kul! (1.a i Vansbro Tjejsim, bästa dam och total 3.a i Vansbro Halvsim, 4.a i damklassen i Vansbrosimningen. Red. Amn.)

 

Hur mycket tränar du inför Vansbrosimningen?

– Jag tränar mellan 25-30 h per vecka, dock är det mycket utav dom som är cykel och löpning. Simningen är det inte superfokus på, där är formen redan helt OK!

Har du något speciellt minne från Vansbrosimningen som du skulle vilja dela med dig av?

– Att vinna tjejsimmet förra året var väldigt stort för min del! Efter många andraplatser var det riktigt mäktigt att få vara först! Annars har det alltid varit väldigt speciellt när min bror Mike vunnit för jag vet hur mycket han har kämpat genom åren!

Om du kunde styra över vädret, vad för slags väder, luft- och vattentemperatur föredrar du när du ska simma i öppet vatten?

– Jag gillar inte när det är för kallt i vattnet. Min smärtgräns går vid 15 grader när det gäller tävling. Sen tycker jag inget vidare om när det är väldigt blåsigt då det kan göra det ännu svårare att navigera.

Har du någon förebild inom simning eller i allmänhet?

– Jag har många som jag ser upp till och har stor respekt för. Har ingen direkt förebild men är väldigt imponerad av Jodie Swallow (triathlet).

Vem är din största supporter?

– Mina föräldrar. Min pappa framförallt.

Vem/vilka kommer finnas på plast i Vansbro och heja fram dig i sommar?

– Samma som ovan. Min mamma är kanske inte lika stort fan av att vara på tävling som pappa är, men på Vansbro är hon alltid med!

Har du något motto?

– Memento vivere – glöm inte bort att leva/kom ihåg att du ska dö. Lite för att påminna mig själv om att man måste ta vara på saker här och nu också, inte bara sträva framåt hela tiden.