fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simma i Hyde Park i London

Vill du utöka dina öppet vatten-erfarenheter och testa något nytt? Boka in Children with Cancer UK Swim Serpentine i september, ett öppet vatten-lopp mitt i London!

I Hyde Park i hjärtat av London arrangeras Children with Cancer UK Swim Serpentine. Regnmolnen gör himlen grå men i och intill sjön Serpentine sprudlar det av liv. Området färgas av människor i simmössor i olika färger och ute i vattnet flyter en stor skulptur, the London Mastaba av Christo, som består av 7506 tunnor staplade på varandra.

Foto: Bob Martin för Swim Serpentine

Children with Cancer UK Swim Serpentine är en öppet vatten-festival som, när vi besöker den, arrangeras för tredje gången. Trots festivalens unga ålder har evenemanget redan blivit ett ”must do”-event i kalendern för öppet vatten-simmare. Festivalen arrangeras i och intill sjön Serpentine i Hyde Park, arenan för öppet vatten-tävlingarna under OS i London 2012. Bakom festivalen står London Marathon Events, arrangörerna av bland annat London Marathon och Prudential RideLondon.

– Med tanke på att de bara arrangerat festivalen i tre år så blir man väldigt imponerad av organisationen, det märks verkligen att de är proffs, säger Åsa Bergström från Vansbrosimningen.

Foto: Bob Martin för Swim Serpentine

Under festivaldagen arrangerades tre olika lopp i öppet vatten: Half Mile (ca 800m), One Mile (ca 1,6km) och Two mile (ca 3,2km). Alla lopp hade start och målgång på samma ställe vilket gjorde loppet väldigt publikvänligt. Alldeles intill start- och målområdet fanns en läktare där publiken hade god uppsikt över banan.

Åsa Bergström var en av dem som simmade i Serpentine.

Åsa, du simmade Half-Mile loppet, hur var det?

– Innan start fanns det möjlighet att känna på vattnet i ett uppvärmningsområde och så var det gemensam uppvärmning på land. Innan start fick vi även information om säkerheten och några tips inför loppet. Vid målgång fick vi ett varmt välkomnande av funktionärerna, en snygg medalj och möjligheten att värma oss i badtunnor, berättar Åsa och fortsätter,

– Det fanns inte någon dusch efter målgång men de uppvärmda omklädningsrummen gjorde att man ändå fick upp värmen snabbt. Som glad motionär tycker jag att loppet var roligt och annorlunda, jag trodde väl aldrig att jag skulle simma mitt i London, berättar Bergström.

Foto: Bob Martin för Swim Serpentine

Förutom loppen bjöd festivalen på en mässa med utställare, föreläsningar och filmvisning. Allt som allt ett supertrevligt evenemang med massor av glada funktionärer, arrangörer och deltagare.

– Jag kan varmt rekommendera både erfarna och mindre erfarna simmare att delta i Children with Cancer UK Swim Serpentine, avslutar Åsa Bergström.

Foto: Bob Martin för Swim Serpentine

2019 års Children with Cancer UK Swim Serpentine arrangeras den 21 september.

Om Children with Cancer UK Swim Serpentine

När:21 september 2019

Deltagaravgift:Från 25£

Info:swimserpentine.co.uk

Children with Cancer UK Swim Serpentine är en öppet vatten-festival i hjärtat av London. Festivalen organiseras under en dag av London Marathon Events i och runt sjön Serpentine i Hyde Park, arenan för öppet vatten-tävlingarna under OS i London 2012. Festivalen startade 2016 och vid 2018 års evenemang hade man 6000 deltagare i alla åldrar.

Children with Cancer UK Swim Serpentine är en del av The London Classics, en gedigen utmaning som inkluderar festivalens two mile lopp, London Marathon och LondonRide Surrey 100.

Loppen

Half-Mile Swim (ca 800m)

Half Mile Swim är festivalens kortaste lopp och passar perfekt för dig som vill prova på öppet vatten-simning för första gången. För att genomföra loppet simmar deltagarna ett halvt varv runt banan i sjön Serpentine.

One-Mile Swim (ca 1.6km)

One-Mile Swim är festivalens mest populära lopp där deltagarna simmar i allt från 20 minuter upp till en timme för att genomföra loppet. För att genomföra loppet simmar deltagarna ett varv runt banan.

Two-Mile Swim (ca 3.2km)

Two-Mile Swim är loppet för den lite mer erfarne simmaren som redan testat One-Mile och är redo för en större utmaning. För att genomföra loppet simmar deltagarna två varv runt banan.