fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Simläger med Vansbrosimningen

Följ med på en oförglömlig träningsresa med Vansbrosimningen till Hurghada, Egypten. Under ledning av Vansbrosimningens erfarna ledare kommer du peppas att ta nästa kliv i din utveckling. Lägret riktar sig till såväl nybörjare som vill lära sig simma crawl till den erfarne simmaren som vill slipa på tekniska deltajer i de olika simsätten och i öppet vatten.

Under veckan kommer det erbjudas simträning vid två tillfällen per dag. Träningen kommer bedrivas i en en uppvärmd olympisk 50-meterspool. Vid några tillfällen kommer bassängen bytas ut mot Röda Havets kristallklara vatten. Vid dessa tilfällen kommer du få tips och råd om öppetvattensimningen. Lägret startas upp med att samtliga deltagare får en individuell teknikanalys.

Förutom praktisk träning kommer även teoripass finnas på schemat. All träning är lustfylld, frivillig och anpassas efter deltagarnas förutsättningar. Vi kommer ha skoj!

Vem kan delta

Lägret riktar sig till alla som vill utveckla sin simträning. Träningen anpassas efter tre nivåer. Alla deltagare måste vara simkunniga och minst 15 år fyllda.

Nivå 1 – Nybörjare crawl – passar dig som idag kan simma bröstsim men vill utvecklas och lära dig crawl

Nivå 2 – Fortsättning – passar dig som i dag kan simma crawl i t.ex. någon av Vansbrosimningens lopp

Nivå 3 – Erfaren, passar dig som idag skulle kunna simma Vansbrosimningens 3 km lopp under 50 minuter.

Utrustning

Simutrustning så som badkläder, simglasögon, badmössor, simfenor. Dolme och paddlar kan också vara bra att ha med men är inte nödvändigt. Vill du simma i öppet vatten är det bra att ta med en våtdräkt och en safety bouy.

Detta ingår i simdelen

  • 11 bassängpass och 2 öppetvattenpass
  • Individuell teknikanalys av crawltekniken
  • Medföljande båt/kajak när vi simmar i Röda Havet
  • Energipaket från Enervit
  • Fri startavgift i ”Simma Vansbrosimningen i Egypten”

Se programmet och boka på Apollo.se