fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Seedning

Seedningstabeller
Externa seedningslopp

Seedning tillämpas till Vansbrosimningen 3000 m. Resultat från Vansbrosimningen och Vansbro Öppen Älv de två senaste åren är seedningsgrundande, alternativt kan resultat från något av de externa seedningsloppen användas.

Hur seedar jag mig?

Om du simmat Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv någon gång de senaste två åren så seedas du automatiskt när du anmäler dig till loppet. Detta innebär att du får tillgång till den startgrupp som du är kvalificerad att starta i, men du måste själv välja den när du gör din anmälan. Du kan alltså välja att starta i en annan grupp om du hellre vill det.

Om du inte har simmat Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv tidigare men har resultat från något av de externa seedningsloppen gör du en kommentar med din tid och vilket lopp det gäller när du anmäler dig till Vansbrosimningen.

Vad är seedning och hur fungerar det?

Seedning är ett sätt att rangordna deltagare i förmodad skicklighet. I Vansbrosimningen fungerar det så här:

Vansbrosimningen är det lopp som tillämpar seedning. I Vansbrosimningen 2021 (21 augusti) finns tolv så kallade seedade startgrupper där startgrupp 1 och 12 är elitled, förutom godkänd tid krävs det även att du har tävlingslicens hos Svenska Simförbundet för att starta där. För att starta i de andra startgrupperna, 2-11, krävs det att du har simmade antingen Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv 2018 eller 2019, eller något av de externa seedningsloppen, på en viss tid.

Läs mer om startgrupperna i våra lopp här: http://vansbrosimningen.se/startgruppsguide/