fbpx
  • 13.1° Lufttemperatur
  • 13.3° Västerdalälven
  • 13.5° Vanån

Seedning

Seedningstabeller
Externa seedningslopp

Seedning tillämpas till Vansbrosimningen 3000 m, Vansbro Halvsim 1500 m och Vansbro Tjejsim 1000 m. Resultat från respektive lopp de två senaste åren är seedningsgrundande alternativt kan resultat från något av de externa seedningsloppen användas.

Hur seedar jag mig?

Om du simmat Vansbrosimningen någon gång de senaste två åren så seedas du automatiskt när du anmäler dig till loppet. Detta innebär att du får tillgång till den startgrupp som du är kvalificerad att starta i, men du måste själv välja den när du gör din anmälan. Du kan alltså välja att starta i en annan grupp om du hellre vill det. Detta gäller även Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim.

Om du inte har simmat Vansbrosimningen tidigare men har resultat från något av de externa seedningsloppen gör du en kommentar med din tid och vilket lopp det gäller när du anmäler dig till Vansbrosimningen. De externa seedningsloppen gäller alltså enbart Vansbrosimningen, inte Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim.

Vad är seedning och hur fungerar det?

Seedning är ett sätt att rangordna deltagare i förmodad skicklighet. I Vansbrosimningen fungerar det så här:

Vansbrosimningen, Vansbro Halvsim och Vansbro Tjejsim är de lopp som tillämpar seedning. I Vansbrosimningen finns åtta så kallade seedade startgrupper där startgrupp 1 och 2 är elitled, förutom godkänd tid krävs det även att du har tävlingslicens hos Svenska Simförbundet för att starta där. För att starta i de andra startgrupperna, 3-8, krävs det att du har simmat antingen Vansbrosimningen eller Vansbro Öppen Älv de senaste två åren, eller något av de externa seedningsloppen, på en viss tid.

I Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim är det startgrupp 1 och 2 som är seedade startgrupper. Startgrupp 1 i respektive lopp är elitled, förutom godkänd tid krävs det även att du har tävlingslicens för att starta där. För att seeda dig i Vansbro Tjejsim och Vansbro Halvsim krävs det att du simmat respektive lopp någon gång de senaste två åren.

Läs mer om startgrupperna i våra lopp här: http://vansbrosimningen.se/startgruppsguide/