fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Så går loppet till – före, under & efter

Första helgens tävlingar med Vansbro Triathlon och Vansbro Bianchi 120 är nu avklarade. Både triathlon och cykeldeltagarna fick fina förhållanden och vädret ser ut att bli med oss även den här veckan med lufttemperaturer över +20 grader. Vattentemperaturen har nått +15 grader i Västerdalälven och det är fortsatt ca två grader varmare i Vanån. I det fall prognoserna håller i sig, kan vattentemperaturen stiga ytterligare någon grad tills att det är dags för simmarhelgen.

På onsdag 1 juli är det premiär för Vansbro Swimrun, partävling och stafett. Missa heller inte prova-på-dagarna med aktiviteter för hela familjen – se hela programmet här.


Viktigt att veta inför din start

Var hittar jag mitt startbevis? Behöver jag en försäkring? Vilka är tävlingsreglerna? Det och några saker till som är värt att känna till innan loppets start.

Före loppet

Förbered dig inför loppet och kom i god tid till Vansbro. Ta med dig ditt startbevis och hämta ditt deltagarkuvert på arenan.

Under loppet

Ta det lugnt när du går i vattnet, låt kroppen vänja sig vid vattentemperaturen innan du simmar iväg. Här få du svar om bansträckning, strömmar om hur du gör om du tvingas bryta.

Efter loppet

Känslan att simma in under målportalen bör upplevas! Läs om vad som väntar efter målgång!