fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Run2Swim – ny certifierad crawlkurs!

Run2Swim är senast i raden att bli en Vansbrosimningen certifierad crawlkurs. Bakom Run2Swim hittar vi personliga tränarna Håkan Jörgensen och Josefin Lillhage, som håller kurser för nybörjare, medel- och på avancerad nivå.

– Det känns jättekul och ärofullt och ett bevis på att vi har stort förtroende och gör ett bra jobb, säger Håkan Jörgensen om certifieringen.

Sedan 2014 arbetar Håkan Jörgensen och Josefin Lillhage under gemensamt flagg under namnet Run2Swim. Tillsammans har de mångårig erfarenhet av träning, hälsa och tävling, på såväl motions- som elitnivå.

– Våra kurser riktar sig främst till nybörjare som ska simma Vansbrosimningen eller göra något triathlonlopp för första gången, men lika mycket till de som vill förbättra sina tider. Vi har några kurser även för väldigt duktiga simmare, berättar Håkan. Möjligheten att skräddarsy kurser finns utöver ordinarie utbud, både för träning individuellt eller i grupp.

Som nybörjare i frisim vilar fokus mycket på att hitta rätt kroppspositionering och lära sig grundläggande andningsteknik samt de tekniska grunderna, som exempelvis benspark, armtag, att hitta rätta draget och rotationen i vattnet.

Under våren delar Håkan med sig av sina bästa tips på vår blogg och vi får även följa en av hans kunder, Therese, som som senare i sommar ska simma Vansbrosimningen.

– Therese är en av många kunder som gör Klassikern. Hennes nivå vad gäller simning är ungefär som för de flesta som går en kurs, hon kan simma bröstsim och klarar simborgarmärket, men inte så mycket mer än så. Therese lär sig nu crawla från grunden, hon lär sig variera sin simträning och kör längre och längre träningspass i bassängen, avslutar Håkan.

Läs första blogginlägget här vansbrosimningen.se.


Håkan Jörgensen

Håkan Jörgensen är idrottslärarutbildad vid GIH och brinner för att lära ut och skapa träningsprogram för alla nivåer. Han har arbetat med hälsa, träning och upplevelser sedan 1991. Han har arbetat som instruktör och ledare inom sportdykning, klättring och träning i bland annat Australien och Sydafrika. Som personlig tränare har han jobbat sedan 2001. Håkan är specialiserad på uthållighetsidrotter som löpning, skidåkning och cykling och han tävlar själv på motionsnivå i triathlon, marathonlöpning, swimrun och loppen i En Svensk Klassiker. Håkan har skrivit 10 böcker om träning och hälsa och hundratals artiklar för olika media. Han har även arbetat som ortopedtekniker under ett antal år.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] @pthakan


Josefin Lillhage

Josefin är utbildad på Personal Training School, som Internationell licenserad personlig tränare och som fystränare på Bosön. Hon har en ledarskapsutbildning från Think Do & Grow och jobbade även tillsammans med en ledarskapskonsult under sin aktiva karriär. Josefin är en av Sveriges mest framgångsrika simmare genom alla tider. Redan som 15-åring gjorde hon 1995 sitt första internationella mästerskap i VM i Rio de Janerio och därefter var hon bofast i landslaget ända fram till att hon lade baddräkten på hyllan 2010. Josefin har deltagit i fyra OS.

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] @ptjossan


Läs mer

[wp-svg-icons icon=”info” wrap=”i”] Run2swim

[wp-svg-icons icon=”info” wrap=”i”] Certifierad crawlkurs