fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Roligt och annorlunda simpass!

Körde det roligaste simpasset i lördags tillsammans med Qwarnsveden Triathlon. Fick som information att det skulle vara ca 1 timmes våtdräkts-träning och vilken träning det blev! Först insim med våtdräkten på i ca 15 min, sedan väntade flera olika delmoment. Först efter insimmet körde vi starter. Kanske ska nämna att vi simmade i rundbana så hade totalt fyra banor för oss själva med 3 st mindre bojar utplacerade för att kunna träna mer som i en bana. Starterna kördes flygande med alla 8 deltaganden från 2 av banorna och gissa om det blev trångt mot första bojen. Precis så som det kan upplevas under starter på ett triathlon eller swimrun. Man fick en hel del smällar och kallsupar men riktigt kul att testa på detta för att komma mer förberedd i sommar. Totalt körde vi kanske fem starter om totalt ca 400 m. Efter starterna kördes parsimning där vi skulle under två varv turas om att vara ledare och försöka hålla samma tid andra varvet som första varvet. Jag och den jag simmade med kom tvåa och felade 0,17 sek mellan varven. Rätt intressant att verkligen få testa på att ligga bakom någon att simma, hur mycket lättare det egentligen gick. Nästan som i cyklingen.

Som avslutning blev det parstafetter och nu blev det kamp igen! Man startade som par med ett 4 sek mellanrum och man skulle ta sig förbi paret framför för att slå ut dem. Tror jag både blev dragen i fötter och axlar och totalt översimmad men galet kul var det! Det här var en verklighetsbaserad träning som man kan behöva uppleva innan ett större lopp under Vansbroveckan för att inte få panik i vattnet där det ändå är en hel del folk. Så jag tackar alla inblandade på QwTri för det här passet och hoppas det kommer igen. Blev totalt 90 min våtdräktsträning och sedan 30 min vanlig simträning (jaga längder). Tyvärr fick jag ingen bild på oss i våtdräkter men en kortare filmsnutt finns att se på min instagram @livsstilmedhansson.

Tycker det är roligt med bilder och kanske ändå det som är roligast att se på en blogg så slänger därför med en bild från min lite sena premiärtur på racern tidigare i veckan. Finns att skåda på min personliga blogg också, livsstilmedhansson.blogg.se. Hoppas ni simmar och cyklar så mycket ni bara kan mot dem två kommande momenten i En Svensk Klassikern.

Christoffer Hansson

[wp-svg-icons icon=”instagram” wrap=”i”] [wp-svg-icons icon=”calendar-2″ wrap=”i”] (träningsdagbok)