fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Riktig vinter!

SnöriktJa, vi fick en riktig vinter till slut, trots att det var + 6 grader igår, så finns en hel del snö kvar. Fördelen med att bo nära en golfbana är att det finns skidspår där om vintrarna. Bara att valla i tvättstugan och gå 100 meter så är man i spåren. Det är samma sak på arbetsplatsen. Jag kan se genom fönstret när skotern preparerar spåren och tar fram 2:a paret skidor och åker direkt efter jobbet – innan man hinner sjunka ner i stolen för en fika. Så lätt att bli sittandes!

I helgen var det Engelbrektsloppet, ett delmål på vägen mot något större – 90 km i fäders spår. Det gick trögt – inget glid alls, som att åka med handbromsen åtdragen. Var det nu föret, skidorna eller något annat som spelade in.

Nytt för i år var att parkeringen låg lite avsides och jag blev sen till starten. Chipet satt på vänster fot vilket startkuvertet förtydligade. Alla andra hade det på höger fot och jag bad en funktionär att ändra – men han såg mest förvånad ut och sa att chipet måste ju kunna läsas? Ingen som kryper ner på marken för att läsa mitt startnummer tänkte jag, pipfunktionen när man passerar apparaterna i skogen fungerar ju ändå! Till slut nådde jag målet, det var ett jobbigt lopp. Läste Elin Bornvalls inlägg om henne fasa inför Engelbrektsloppet. Kollade idag, och ja, hon klarade det också – så glad för hennes skull! Läser hennes blogginlägg och försöker peppa henne!

Man kommer väldigt långt på vilja och envishet!

Blir jag nu sjuk eller får förhinder inför det ”stora loppet” så har man i alla fall säkrat första momentet på ännu en klassiker. Nu hoppas vi på fina skidspår fram till mars. Sedan kan man ta en liten paus, om än bara några dagar, för att sedan planera in vad som komma skall längre fram på säsongen!

God tur, alla som färdas i skidspåren!
Mariana Borkowski