fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Resan mot hundra mil är påbörjad

Att cykla Vätternrundan måste ju vara någonstans i närheten av det absoluta beviset på total galenskap. Hela anmälningsproceduren med att först anmäla sig och sen ”ligga” på anmälningssidan när startplatserna släpptes kl 19.00 den 4 november. För att sen i ett litet glädjetjut utbrista ”Vi fick plats!” och sekunden senare inse vad man gett sig in på. Cykla 30 mil och starta kl 05.20 OCH vi är glada att ha fått platser för det är fler som vill åka än det finns platser. Finns runt 20 000 platser.

I rest my case – vi kan inte vara riktigt kloka…jag gillar ju inte ens att cykla och är rädd för farten sen jag råkade krocka lite lätt med en bil för över 10 år sedan. Jag gillar inte när det går fort och bromsar alltid i nerförsbackarna. Ja, ni hör ju – detta kommer gå som en dans 🙂

Men. Nu är tiden inne. Vi har avverkat både magsjukor och förkylningar och det är nu dryga 90 dagar kvar. Någonstans har jag hört eller läst att man ska ha ca 100 mil i benen inför Vätternrundan – det är med andra ord dags att börja samla mil. Till jobbet har jag ca 1 mil enkel väg. Vi har räknat ut att vi kan cykla varannan dag och så får den andra sköta lämning och hämtning på dagis. På det borde jag kunna få ihop ca 50 mil. De övriga 50 milen vet jag inte riktigt hur jag ska samla ihop – men det blir på helgerna och kvällarna och som tur är finns det vänner som erbjudit sig att hjälpa till. Inte hjälpa till att cykla – men följa med som sällskap och det känns jättevärdefullt för det kommer bli svårast de första gångerna när man inte har en aning om vilka vägar man bör cykla på och vilka man inte bör cykla på osv.

Vårpromenad

I helgen tog vi det lugnt eftersom kommande helger är fullbokade. Våren kom till Jönköping i söndags och söndagens träning blev promenad i härligt vårväder med barnvagnen eftersom Agnes inte ville somna annars. Det är lite som Mariana sagt – den träning som blir av är bra träning. Nu önskar jag bara att allt grus kunde sopas undan så blir cykelturerna desto trevligare!

Vår
 
Elin Bornvall