fbpx
  • 0.3° Lufttemperatur
  • 2.8° Västerdalälven
  • 3.0° Vanån

Vansbro

Resa, bo & göra

Läs mer om Vansbro kommun
Resa
Bo
Göra

Att anlända till Vansbro

Var beredd på att det kan vara mycket trafik på vägarna till och från Vansbro så var ute i god tid och utrustad med ett glatt humör. Vansbrosimningen är ett Miljömärkt Event (Håll Sverige Rent) och vi ber er att resa kollektivt och samåka i den mån det är möjligt.

Tips! Följ Sveriges Radio P4 Dalarnas trafikrapporter på 101,3.

Resa med bil

Samåk gärna till Vansbro, det är både trevligare och miljövänligt! Vi har skapat en Facebookgrupp som du som har plats i din bil eller söker plats kan använda som forum för att hitta och hjälpa andra deltagare med transport. Gruppen hittar ni här: Samåkning till Vansbrosimningen

På plats: Följ trafikvärdarnas anvisningar till parkeringarna. Kör försiktigt och tänk på att vara ute i god tid.

Parkering 
Vägbeskrivning

Resa med tåg

Vansbro trafikeras inte av tåg för persontrafik. Tåg kan bokas med slutdestination Vansbro, observera att resan fortsätter med buss från Borlänge station.

Boka tåg

Länsbuss

Dalatrafik kör lokal och regional busstrafik till och från Vansbro. Linje 121 trafikerar sträckan Borlänge-Vansbro. Från busshållplatsen i Vansbro är det cirka fem minuters gångavstånd till arenan. Bussbiljett kan köpas på bussen, försäljningsautomater, mobilbiljett och på Dalatrafiks servicekontor. För biljett- och köpinformation se Dalatrafiks hemsida.

Boka plats

Boende

Vansbro är en liten ort med begränsade boendemöjligheter så tänk på att vara ute i god tid när du bokar ditt boende.

Visit Dalarna

Välkommen till Vansbro och Dalarna! Boka ditt boende genom oss, vi har Dalarnas största boendeutbud och kan erbjuda allt från campingplatser till hotell via vår onlinebokning. Vill du bo nära Vansbro är det framför allt privata stugor, boende i våra skolor samt ställplatser som finns tillgängligt.

Boka via Visit Dalarna

Leksand Strand

Leksand Strand ligger norr om Leksand vid Siljans strand, en timme i bil från Vansbro. Här erbjuds camping, stugby och en av Sveriges mest kompletta anläggningar med pool, restauranger, kvällsunderhållning, spelhall, kiosk och minidisco. På området ligger även Sveriges finaste äventyrsgolfbana och mest uppskattade Sommarland så passa på och gör ditt Vansbrodeltagande till en semesterresa för hela familjen!

Boka via Leksand Strand

Boende under Vansbroveckan

Boende under Vansbroveckan är mötesplatsen på Facebook för er som erbjuder samt söker privat boende under evenemangsdagarna.

Till gruppen

Göra

Evenemang i Dalarna

I Visit Dalarnas kalender hittar du det mesta som händer i Vansbro i sommar.

Till Visit Dalarna