Resa, bo & göra

Vansbrosimningen

Att anlända till Vansbro

Var beredd på att det kan vara mycket trafik på vägarna till och från Vansbro. Kör försiktigt, följ trafikangivelser samt trafikvakternas anvisningar vid parkeringarna! Var ute i god tid och utrustad med ett glatt humör! Vansbrosimningen är ett Miljömärkt Event (Håll Sverige Rent) och vi ber er att resa kollektivt och samåka i den mån det är möjligt! vansbrosimningen Följ Sveriges Radio P4 Dalarnas trafikrapporter på 101,3.

Bil

Samåk gärna till Vansbro, det är både trevligare och miljövänligt! Vi har skapat en Facebookgrupp som du som har plats i din bil eller söker plats kan använda som forum för att hitta och hjälpa andra deltagare med transport. Gruppen hittar ni här: Samåkning till Vansbrosimningen På plats: Följ trafikvärdarnas anvisningar till parkeringarna. Kör försiktigt och tänk på att vara ute i god tid.

Parkering Vägbeskrivning


Tåg/buss

Vansbro trafikeras inte av tåg för persontrafik. Tåg kan bokas med slutdestination Vansbro, observera att resan fortsätter med buss från Borlänge station.

Res med tåg


Expressbuss

Under Simmarhelgen 6–8 juli kan du ta bussen direkt till simningen med Swebus från Stockholm, Enköping, Västerås och Örebro. Bussbiljetten till Vansbro bokas via Swebus. Det finns reserverade startgrupper för deltagare som åker med Swebus till loppen Vansbrosimningen, Vansbro Halvsim och Vansbro Tjejsim, som tar hänsyn till ankomst- och avgångstider. Om du har anmält dig och har en starttid i en tidigare grupp än de reserverade startgrupperna, kan du med hjälp av bussbiljettens ordernummer byta till en startgrupp för bussresenärer via Mina Sidor. Bevaka vårt nyhetsflöde för mer info om expressbussarna. 

Länsbuss

Dalatrafik kör lokal och regional busstrafik till och från Vansbro. Linje 121 trafikerar sträckan Borlänge-Vansbro. Från busshållplatsen i Vansbro är det cirka fem minuters gångavstånd till arenan. Bussbiljett kan köpas på bussen, försäljningsautomater, mobilbiljett och på Dalatrafiks servicekontor. För biljett- och köpinformation se Dalatrafiks hemsida.

Res med buss 

Repan[2]
Leksand Strand ligger norr om Leksand vid Siljans strand, en timme i bil från Vansbro. Här erbjuds camping, stugby och en av Sveriges mest kompletta anläggningar med pool, restauranger, kvällsunderhållning, spelhall, kiosk och minidisco. På området ligger även Sveriges finaste äventyrsgolfbana och mest uppskattade Sommarland så passa på och gör ditt Vansbrodeltagande till en semesterresa för hela familjen!
Till Leksands Strand »
visit
Välkommen till Vansbro och Dalarna! Boka ditt boende genom oss, vi har Dalarnas största boendeutbud och kan erbjuda allt från campingplatser till hotell via vår onlinebokning. Vill du bo nära Vansbro är det framför allt privata stugor, boende i våra skolor samt ställplatser som finns tillgängligt.
Till Visit Dalarna »
Vansbrosimningen

Se och göra i Vansbro

I Vansbro finns det många sevärdheter och roliga aktiviteter. Klicka här för att få tips och idéer.