fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Proaktiv motivation

BloggOm man ska få en fin utveckling med sin träning och verkligen kunna se den, så måste man vara målmedveten och få in kontinuitet i träningen. Egentligen är det ju så med allt vi gör. Vill vi kunna ett språk väl, så ska vi tala det ofta! Vill vi vara duktiga i skolan, så ska vi plugga. Vill vi vara framgångsrika i karriären så jobbar man – typ- hela tiden. Men av någon anledning prioriterar vi inte idrotten/motionen på samma vis. Här kan vi verkligen bli ”as-pepp” ena dagen för att nästa dag inte ”hinna” träna. De som satsar på sin idrott sätter den högre upp på sin prioriteringslista.

 

Blogg

Detta borde även motionären göra! Familj och arbete kommer alltid högt upp, men sen kan ett glas vin och lite snacks komma före också… och nej, det är inte viktigare med alkohol och onyttigheter än att motionera lite. Motivationen kan vara en detalj som saknas och då ger man vika. Man är trött och seg, kanske har huvudvärk, eller PMS (OBS! Detta kan inte ni killar skylla på!), men dessa små fallgropar känner vi till och då kan vi vara proaktiva! Vad gör jag om jag vet att jag ska träna på kvällen, men när det väl är dags så har jag ingen motivation och ett litet sug finns i magen? Jo, jag tar fram musik som man inte kan sitta still till och som får en motiverad till att träna!

Blogg

Vad gör du om du har bokat in sig på ett spinningpass på lunchen, men har massor av jobb och egentligen inte tid att gå på spinning? Då stänger du av hjärnan och går på autopilot en timme. Detta gör så att du går på det bokade spinningpasset och får massa energi. När du kommer tillbaka till jobbet är du helt plötsligt mer effektiv! Ditt jobb tjänade alltså på att du fick träna!

Autopilotfunktion fungerar även på morgnarna och att träna innan jobbet. Just när du vaknar kan det vara svårt att motivera sig. Då kan man sätta på en pepplåt, gå upp och slå på autopiloten som gör att du sakta med säkert kommer igång, och lagom tills du dyker i bassängen, sätter dig på cykeln eller joggar ut genom dörren har motivation kommit.

Motivation kan komma genom belöning också. Om jag tränar på denna vecka kan jag unna mig lite vin på fredag eller lördag. Om jag tar min morgonjogg blir det en chokladbit till kaffet osv. Jag är absolut för allt som får jobbet gjort (träningen i detta fall). I mitt fall så handlar det om tävling och träningsutrustning.

Blogg

Så motivation är viktigt! Vi finner den i musiken eller belöningen – kanske båda?! Men gör jobbet nu, så njuter vi sen! Lycka till i december-mörkret!
 

Vansbrosimningen