Partner

Samarbeta med oss!

Vår utgångspunkt är att samarbeta med företag och partners som delar våra värderingar. Tillsammans vill vi med våra partners gemensamt skapa mervärde för våra besökare. Vansbrosimningen arbetar utifrån partnerstrukturen huvudsponsor, samarbetspartner, leverantör och lokal samarbetspartner.

Sveriges största öppet vatten-evenemang

Vansbrosimningen är Sveriges största öppet vatten-evenemang. I första simningen, 1950, deltog tio personer. Idag är evenemanget en folkfest med närmare 16 000 deltagare. Totalt har det simmats 415 272 kilometer i Västerdalälven och Vanån under tävlingens historia. Vansbrosimningens grundades 1950 efter att vansbroborna Einar Anselius och Mats Qvarfot ville göra propaganda för simning genom att simma en längre sträcka. 1956 blev Vansbrosimningen sedan en tävling. Sedan 1971 ingår Vansbrosimningen i En Svensk Klassiker.

Vi arbetar utifrån konceptet ”Det lilla arrangemanget i stort format”. Vi vill att vårt evenemang upplevs familjärt, genuint och är tillgängligt för alla. Våra lopp ska inspirera, utmana och glädja våra deltagare. Vi vill att fler motionerar och är fysiskt aktiva. Vi vill därför bidra till att öka intresset för simning i allmänhet och öppet vatten i synnerhet. Vi strävar efter att vara ett tillgängligt och hållbart evenemang över tid.

Huvudsponsorer


Samarbetspartner


Leverantörer


Lokal partner


Certifierad crawlkurs


Certifierad butik