fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Parasim – ny klass i Vansbrosimningen

Vi kan nu presentera en helt ny tävlingsklass i Vansbrosimningen. Tävlingsklassen är öppen för alla simmare med funktionshinder. Idén till tävlingsklassen kommer från Anders Olsson, som tidigare i år utnämndes till ambassadör för Vansbrosimningen.

– Att få till en tävlingsklass för folk med funktionshinder i Vansbrosimningen är ett stort lyft. Det är en gren i VM och Paralympics, så det känns bra att vi blir först att ta det här steget. Nu hoppas jag att fler hänger på. Simning i öppet vatten blir mer och mer populärt och har fått hög status i både Sverige och utomlands. Ska vi få fram parasimmare som håller god kvalitet är det här ett kliv framåt, menar Anders Olsson.

Anders Olsson har tagit guld i två Paralympics, år 2004 och 2008, och är innehavare av nio aktuella världsrekord. Vansbrosimningen Parasim är en öppen klass för alla simmare med funktionshinder i en dam- respektive herrklass. Deltagare behöver tillhöra en idrottsförening som är ansluten till Svenska Handikappidrottsförbundet och ha en giltig licens.

För parasimmare som inte tillhör någon förening eller behöver information om hur det fungerar med tävlingslicens, kontakta Svenska Handikappidrottsförbundets simkommitté: simning@shif.rf.se.