fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Palander lämnar posten som Generalsekreterare

Efter sju år vid rodret kommer Jan Palander att sluta som Generalsekreterare för Vansbrosimningen efter sommarens evenemang. Arrangemanget har vuxit från fyra lopp över en helg till det dubbla antalet och sträcker sig nu över två helger med simning, swimrun och triathlon.

– Det har varit ett inspirerande uppdrag och väldigt roligt att få göra den här resan tillsammans med bygdens alla föreningar och funktionärer, säger Jan Palander och fortsätter, nu är det dags för någon annan att ta över stafettpinnen och fortsätta att utveckla evenemanget vidare in i framtiden.

Under åren har evenemanget utvecklats mycket, inte minst deltagarmässigt men även som tävling och arrangemang i helhet.

– En av de saker som gör det så roligt att arbeta med ett sådant här evenemang är det enorma engagemang som finns i hela bygden för att både påverka och bidra på olika sätt, förklarar Jan och fortsätter, för en relativt liten ort som Vansbro spelar evenemanget en viktig roll på flera sätt, det sätter Vansbro på kartan och bidrar till att många fler får uppleva den här regionen. Det är också ett kulturarv med en väldigt stark tradition att värna om.

Jan Palander kommer att lämna sin roll efter 2019 års evenemang och därefter finnas kvar som ett stöd till organisationen.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny Generalsekreterare är igång, är du intresserad av tjänsten? Klicka här för att läsa mer:
Generalsekreterare Vansbrosimningen