fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

På prispallen!

Den 26 juni startade öppet vattensäsongen med Falu Simsällskaps deltävling Runn Open Water. Gunnar Kihlberg och Tomas Viker gjorde med hjälp av föreningens medlemmar ett kanonjobb med evenemanget som bara växer och växer! Vi hade inte samma sommarväder som förra året, eller det väder vi njöt av på Midsommardagen för den delen, men i vattnet var det hela 22 grader!

Blogg

Prispallen.

Vi var ca 20 tjejer till start i tävlingsklassen, men startgruppen kl. 13.30 fylldes upp av herrtävlande, tävlande på 1500m och motionärer, så vi var ca 150 simmare som startade samtidigt.

logg

Nr 1

Starten gick bra och jag fick fritt vatten direkt, hittade några killar jag kunde simma med den första vändan runt udden vid Roxnäs i Falun. Man skall upp och springa 50 m för att ta själva udden en gång till och då jag har ett benmärgsödem fick jag gå/jogga och tappade tyvärr de killarna jag simmade med på land.

Blogg

Men tjejerna hade jag på behörigt avstånd och simmade de sista 1300 m själv. Tiden var precis under 35 minuter, bara 30 sekunder bättre än förra året, men då Anton Björck-Teuscher vann i år igen så var det intressanta att titta på hur långt efter honom jag var. Förra året var det 6 minuter och i år var jag 3 minuter.

Jag hade inte tänkt simma Jönköping Open Water, men jag omvärderade ganska snabbt och jag åker till Jönköping på fredag 1 juli. Jag får med mig klubbkompisen Sandra Lundqvist! Så lördagen den 2 juli skall vi bränna av 280 0m på max!

Det är bra att få in lite racevana innan Vansbrosimningen!!
Vansbrosimningen

 [wp-svg-icons icon=”twitter-3″ wrap=”i”]