fbpx
  • 5.6° Lufttemperatur
  • 13.6° Västerdalälven
  • 19.5° Vanån

Över 8200 anmälda deltagare till dagens lopp

Lördagen bjuder på simmarhelgens huvudlopp och höjdpunkten för många, Vansbrosimningen. Just nu är över 8200 personer anmälda till loppet som har sin första start kl 10:00 för att sedan skicka iväg simmare ut i Vanån och Västerdalälven ända fram till kl 16:00.

De båda segrarna från Vansbro Halvsim, Anton Björck-Teuscher och Åsa Annerstedt finns med i startlistan och det finns även andra starka namn som Simon Wanna som delade segern i Vansbrosimningen förra året med Björck-Teuscher, Annie Thorén, Anders Olsson och många andra duktiga namn inom svensk öppet vatten simning.

En hel del mediaprofiler kommer att simma Vansbrosimningen under dagen så som Måns Zelmerlöw, Bingo Rimér, Marko ”Markoolio” Lethosalo och Fredrik Birgning från Rix-FM.

Dagens andra lopp är det populära Lilla Vansbrosimningen som är ett lopp i bassängen Plasket på Vansbrosimningens arena för barn mellan 6-9 år. Anmälan kan göras på plats vid ”Plasket” senast en timme före start och loppet kostar 50 kr.

Vädret är det svårare att sia om. Var beredd på sol, moln och eventuellt någon regnskur. Temperaturen ser ut att hamna på ca +20 grader. Vattentemperaturen ligger i skrivande stund på +17 grader.

 

Hålltider under dagen:

07.00 Arenan: Tävlingsinformation, restaurang och Team Sportia-butik öppnar

09.00–16.00 Arenan: utställarmässa

09.30 Webb-TV på vansbrosimningen.se

10.00 Första start Vansbrosimningen

14.00 Prisutdelning: Vansbrosimningen elit herr/dam, parasim herr/dam

16.00 Lilla Vansbrosimningen (6-9 år)

21.00 Arenan: Tävlingsinformation och Team Sportia-butik stänger

22.00 På scen: Moderna Tider (fri entré)

01.00 Restaurangen stänger

Det händer mera!

Målfotografering och yoga för deltagare i målområdet.

Med reservation för ändringar


[wp-svg-icons icon=”arrow-right-2″ wrap=”i”] Resultat